fbpx
skip to Main Content
Skandalerapperen
ARRESTERT: Rapperen som fikk konserten stoppet i Kristiansand, er siktet for ran. Foto: Skjermdump fra Youtube/ Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Anholdt i Kristiansand – arrestert på ny i Bergen

Den bergenske rap-artisten som ble pågrepet av politiet under en konsert i Kristiansand desember 2018, er nå fengslet og siktet for ran og trusler med kniv.

 

Bergensrapperen, Marcus Kabelo Møll Mosele (27), bedre kjent som Kamelen, ble anholdt midt under sin konsert på Kick i desember 2018, etter å ha ytret hatefulle bemerkninger om politiet. Politikonstabler som var til stede under konserten for å sikre ro og orden, følte at ytringene var direkte rettet mot dem. I tillegg mente politiet at konserten var gått over styr med mange overstadig berusede mennesker, slagsmål, voldsutøvelser mot vakter, forsøk på vold mot tjenestemenn, bruk og besittelse av narkotika, samt ordensforstyrrelser generelt.

Løslatt

Seks personer ble den gang bragt inn av politiet. Artisten ble løslatt dagen etter, men fikk ikke avslutte konserten.

Flere dommer

Det er ikke første gangen Kamelen har vært i trøbbel med loven. Før konserten i Kristiansand sonet han 20 månder for vold, og han ble landsens kjent da han sommeren 2015 rømte fra varetekt i Bergen. Han har hele fem domfellelser bak seg, mellom 2012 og 2018.

Siktet for ran

Tirsdag ble rapperen arrestert av bergenspolitiet og siktet for ran ved bruk av pepperspray og trusler med kniv – en episode som hendte i Bergen mandag. Retten valgte å holde ham fengslet av frykt for gjentakelser. Artisten hevder sin uskyld og mener seg forfulgt av politiet.

I 2018 ble rap-artisten nominert til Spellemannprisen i kategorien Årets gjennombrudd.
Raperens manager, TV-kjendisen Leo Ajkic, har ikke kommentert siktelsen.

Back To Top