fbpx
Annonse:
Dansejenter
OVERTAR: Matilde Ibsen, her flankert av Solveig Pihlfeldt Haugen og Eirin Kristine Jarno-Kristiansen, kommer rett fra London for å overta hovedrollen i musikalen Cabaret. Foto: presse

Fra London til Arendal

Matilde Ibsen fra Risør trer inn i rollen som Sally Bowles i musikalen Cabaret.

 

Det er Arendal Musikkteater som setter opp musikalen Cabaret. Matilde Ibsen har tidligere vært med i to produksjoner i regi av Arendal Musikkteater; som Elisa Dolittle i My Fair Lady og som Johanna i Sweeney Todd. Matilde har også medvirket i Sound of Music på Kilden.

Studert i London

De siste fire årene har skuespillerinnen bodd i London hvor hun har studert Drama og Performance på London Southbank University. Hun har også deltatt i forskjellige teateroppsetninger i den engelske hovedstaden.

Rollen var egentlig besatt av Gunn Mariann Arnesen men er blitt fristilt fra rollen på grunn av en operasjon.

Brukte vinterferien

Vinterferien er brukt for å komme ajour og alle skuespillerne som er involvert i scener med Matilde, har vært villige til å endre på ferieplaner for å komme i mål.

Det viser hvilken fantastisk lagånd som finnes i Arendal Musikkteater, forteller instruktør Marianne Løge.

Matilde får også ros av kolleger.

Det var en sann fornøyelse å jobbe med Matilde som hadde forberedt seg godt før sin første øvelse med resten av dansejentene, sier koreograf, Merete Blåka.

Frisluppen kjærlighet

Cabaret er en musikal som hadde sin premiere på Broadway i New York i 1966. Stykket er skrevet av Joe Masteroff, sangtekstene av Fred Ebb og musikken av John Kander, som har skrevet mange musikaler, blant andre Chicago.

Handlingen foregår i 30-tallets Berlin, i et stadig sterkere nazi-Tyskland. Den amerikanske forfatteren Cliff Bradshaw møter cabaretsangerinnen Sally Bowles. Det sydende nattelivet utvikler seg til frisluppen kjærlighet i skyggen av stadig økende fascisme og jødehat. Den yrende nazismen kaster også sin mørke skygge over kjærligheten mellom den aldrende frukthandleren Herr Schultz og hans vertinne Fräulein Schneider.

Årlig musikkteater

Arendal Musikkteater ble stiftet våren 2012 og setter hver vår opp musikkteater på Store Torungen i Arendal Kulturhus. De har så langt gitt publikum ‘Bør Børson jr.’, ‘My Fair Lady’, ‘Sweeney Todd’, ‘Trollmannen fra Oz’, ‘The Producers’, ‘Spillemann på taket’ og ‘Rockeulven’, som alle har blitt veldig godt mottatt.

Cabaret spilles i Arendal Kulturhus den 23. – 25. april.