fbpx
skip to Main Content
Teaterforestilling
INTENST: Stemningen blir intens når krakterene til André Lassemo og Jon Erik Myre ikke takler spenningen i stykket Kjøkkenheisen. Foto: Stian Schille Olsen

Nytolkning av kjent teaterstykke

To menn i en kjeller, med hver sin pistol. Det er hva den nye forestillingen «Kjøkkenheisen» handler om, som spilles på Teateret i disse dager.

Kjøkkenheisen er en absurd, mørk komedie – en énakter fra 1957, av Harold Pinter.

Stykket er en vært populær forestilling som spilles over hele verden. Manuset er skrevet slik at publikum stadig får nye forventninger om at noe skal skje, og at et klimaks lurer rundt neste hjørne. Det er en dyster, underfundig og uhyggelig komedie om tilværelsens iboende meningsløshet, vår redsel for det ukjente, og vår hjelpeløse avhengighet av hverandre.

Farse

Kjøkkenheisen oppnår, gjennom sin unike blanding av absurditet, farse, og overflaterealisme, et dypt bevegende utsagn om den moderne menneskelige tilstanden, i følge produksjonsselskapet.

To menn i en kjeller. Hvem er de? Hvorfor er de der? De snakker om fotball, te-koking, avisnyheter og en chipspose – hverdagslige ting. Det er ganske absurd med tanke på at de har pistolene klare, men hvem skal de rettes mot, og hvorfor får de ikke instrukser? Nervøsiteten stiger. Når merkelige beskjeder begynner å komme ovenfra, klarer de ikke lenger å kontrollere frykten for at noe er galt.

Fra Kristiansand

Dette er en nytolkning av en teaterforestilling, presentert av Kanon Produksjon – Kristiansands nye, og i følge Scenekunst Sør, mest produktive teaterkompani, bestående av skuespiller og initiativtaker Jon Erik Myre, og skuespillerkollega André Lassemo, begge oppvokst i Kristiansand. Deres første produksjon, Terroristene, ble spilt i kasematten på Kristiansand Kanonmuseum i sommer, og etter sigende svært godt mottatt.

Med Kjøkkenheisen, som er støttet av Scenekunst Sør og Cultiva Ekspress, er de tilbake på teateret hvor menneskene bak Kanon Produksjon først møttes og spilte sammen.

Forestillingen går på Teateret 26.-29. februar.

Back To Top