fbpx
skip to Main Content
Silje Torsøe Close Up
SPESIELL JOBB: - Å se at andre kan bli beveget eller finne trøst i det som fremføres, er noe helt spesielt, sier artisten Silje Torsøe.

– Det har vært en lang reise

«Sensuell, flørtende og jordnær jazz-pop» ble det sagt om albumet som Silje har brukt flere år på å jobbe frem.

 

Silje Torsøe vokste opp på Stausland, i et hjem preget av mye musikk. Bob Marley, Joni Mitchell, Cornelis Wreesvijk og Marie Bergman, var noen av artistene som ble spilt på kassettspilleren, mens Silje sang med.

Lang fartstid

I sin lokale menighet fikk hun også rikelige muligheter til å stå på scenen og foredle sangtalentet sitt.

Musikk har alltid vært en sentral del av livet og disse artistene har alle på sin måte inspirert min musikalske reise, forteller hun. Senere har Stevie Wonder, Chaka Khan, Beady Belle, Lisa Nilsson, D`sound og ikke minst Trijntje Oosterhuis kommet til, og vært gode inspirasjonskilder i arbeidet med debutalbumet «Closer», som hun selv beskriver som en miks av soul, funk, folk, jazz og pop, et album med nære og dynamisk låter.

Silje Torsøe har i over 20 år drevet aktivt med musikk. Hun valgte å studere sang og stemmebruk i København, og har i flere år på scener over hele Norge opptrådd med eget materiale og coverlåter som hun har satt sitt eget personlige preg på. I 2005 gav ut EP`en «Like the Ones I Used to Know».

Opp- og nedturer

Underveis har hun arbeidet med flere musikalske skisser. Tekster er blitt skrevet, gjort om og skrevet på nytt, og arrangementene videreutviklet. Det har vært en lang reise frem til hennes debutalbum som rommer ti låter. I arbeidet med platen har hun arbeidet tett med den svenske bassisten og produsenten Anders Mossberg.

Jeg skriver mest om livets opp- og nedturer, om kjærligheten, om sorgen, om gledene som livet gir og motgangen vi kan møte på, sier hun. Men også om sårbarhet og ikke minst lidenskapen.

– Som menneske har jeg lidenskap for det meste, og har opplevd det mange med mye lidenskap ofte erfarer, at det er kort vei fra lidenskap til sårbarhet, forklarer hun.

Tekstene treffer.

Det å se at andre kan bli beveget eller finne trøst i det som fremføres, er noe helt spesielt, sier hun.

Som da hun etter en konsert i Kvås kirke med 20 publikummere blir kontaktet av en av dem som sier «du mener det du synger, og det var godt å kjenne på».

Jeg har alltid vært svak for artister som er flinke til å formidle, sier hun.

Artister som har en flott stemmeprakt kan av og til få litt overtenning. Det frister å briljere med det resultat at artisten tar av rent vokalmessig. Silje Torsøe har klart kunststykket å holde litt igjen.

– I det enkle bor det vakre, rett og slett, smiler hun.

Hektisk tid

Det har vært en hektisk tid etter at «Closer» ble sluppet. Releasekonserter i Göteborg og England er det blitt til, samt Kongsberg jazzfestival og flere andre konserter her hjemme, blant annet hos «Hos naboen» i Kristiansand. Den 28. februar inviterer hun til studiokonsert i Studio Blå hos Blå Kors Kristiansand.

Silje Torsøe berømmer det gode samarbeidet med musikerne som er med på platen. Med seg på albumet har de fått med seg musikere fra øverste hylle. Frøydis Grorud, kjent som saxofonisten gjennom mange år i Beat for Beat, Trond Tellefsen, Geir Bjørknes Grande, Kjell Håkon Aalvik, Daniel Hinderaker, Simon Paus Sangholt, Darren Green, Ann Birgitte Tveiten, Lars Nygaard, Dagfin Hjorth Hovind, Petter Marius Gundersen har alle bidratt på albumet.

– Anders Mossberg som er produsent, og kjent som bassist i rockebandet Jerusalem, traff jeg i Farsund for noen få år siden og har jobbet sammen med ham siden, forteller hun.

Silje Torsøe bor i dag i Lyngdal.

– Mannen min er fra Lyngdal og det var naturlig å bosette oss i hjembyen hans, forteller Silje.

Der har hun etablert seg med sin klesbutikken Stella Shop hvor hun selv arrangerer konserter fra tid til annen.

Silje Sørnes opptrer flere steder på Sørlandet i disse dager. Lørdag den 29. februar kommer hun til Lille Andevinge i Arendal og søndag 29. mars opptrer hun i Lyngdal kulturhus.

Sorry. No data so far.

Back To Top