fbpx
skip to Main Content
Fran Mosvold Og Elleville Elfrid
ELLEVILT: Frank Mosvold er her avbildet sammen med figuren som kan bidra til en internasjonal filmpris. Foto: privat

Regissør fra Kristiansand nominert til prestisjefylt pris

Frank Mosvold fra Kristiansand kan få en internasjonal pris for sin innsats som regissør av den populære tegnefilmserien Elleville Elfrid.

 

– Dette er ellevilt!  Jeg jublet av glede da jeg fikk meldingen her på Filmfestivalen i Berlin, sier regissør Frank Mosvold.

Han er nominert til en pris for sitt arbeid med tegneserien fra Barne-TV, Elleville Elfrid og konkurrerer i klassen Årets regissør, med kandidater fra Spania og Frankrike.

Viktig anerkjennelse

Filmbransjefolk fra hele 11 land har blitt nominert til Cartoon Tributes 2020. Med denne prisen følger internasjonal anerkjennelse til distributører, regissører og produsenter fra hele Europa, for deres arbeid med animasjonsfilmer. Prisutdelingen har vært en årlig tradisjon siden 2001, og deles ut av Cartoon Movie, som er pitche- og co-produksjonsarrangementet for europeiske animasjonsfilmer.

– Det er ikke til å tro at vi er nominert for beste regi i Europas største bransjeorganisasjon.  Tenk at en liten film fra Norge er nominert i samme kategori som «Klaus», en mega produksjon fra Netflix.  Dette vil bety mye for videre salg av Elleville Elfrid internasjonalt, tror Mosvold.

Betydningsfull pris

De fleste animasjonene som er nominerte har vært i befatning med Cartoon Movie i enten utviklings- eller produksjonsfasen, noe som bekrefter evenementets betydning for bransjen på kontinentet. Blant de nominerte er noen av de mest populære filmene og viktigste selskapene som har hatt betydning for utviklingen av europeisk animasjon det siste året.

Gjennom en elektronisk stemming vil ca 900 delegater stemme frem vinnerne av de respektive kategoriene. De endelige resultatene av avstemmingen vil bli kunngjort den 5. mars i Bordeaux, Frankrike.

Cartoon Movie er et forum som jobber med å å styrke produksjonen og distribusjonen av animerte filmer i Europa. Siden 1999 har de støttet 365 filmer økonomisk.

Back To Top