fbpx
Annonse:
Illustrere
SELGES: Musikkens Hus, som rommer Kristiansand kulturskole, er lagt ut for salg. Foto: Sædberg & Hodne

Musikkens Hus til salgs

Musikkens Hus ble i dag lagt ut for salg. Det ærverdige, gamle signalbygget i Kristiansand kan bli til noe helt annet enn det er i dag, og kunsten på veggene kan forsvinne.

 

Musikkens Hus i Kristiansand ble i dag lagt ut for salg på FINN.no. Den fire tusen kvadratmeter store historiske bygningsmassen vil altså gå fra offentlig til privat eie innen kort tid. Kristiansand kommune eier bygget i dag og brukes av Kristiansand kulturskole, populært kalt Knuden. Skolen har over 1900 elever som ukentlig går på kurs eller får undervisning innen musikk, teater og visuell kunst. Det påpekes i annonsen at kommunen har opsjon på å leie huset videre.

Undervisningsbygg

Musikkens Hus består av to sammenhengende eiendommer; Kongens gate 54, som er ca. hundre år gammelt, og Holbergs gate 4, som ble reist i 1990 for å fungere som musikkonservatorie. Kongens gate 54 var tidligere trimsal og svømmehall, men ble bygget om til undervisningsformål på 60-tallet.

Ønsker bud

Huset har en konsertsal med 238 sitteplasser. Kommunen ønsker bud og en beskrivelse fra kjøper om eventuell bruksendring.
I nærheten ligger Kongens gate skole, som ble solgt for 36 millioner kroner i 2015 og som er i ferd med å bli til leigligheter og serveringslokaler.