fbpx
skip to Main Content
MANNSSTERKE: Her er de fleste medlemmene av Kiwanis Club Kristiansand. Nå ønsker de å bli flere.

Ukens ildsjel: Kiwanis Club hjelper barn og unge

De donerer bort hundrevis av tusen kroner årlig, til barn og unge som er mindre ­priviligerte. Ingen av dem får en krone i lønn.

 

Mottoet deres er Barn først og fremst. Kiwanis er en verdensomspennende veldedighetsorganisasjon som har hovedsete i USA og forgreininger over hele verden.

Båtmesse gir midler
Lokalt i Kristiansand driver Kiwanis en båtmesse som arrangeres hver sommer, mellom gjestehavna og festningen. Penger kommer da inn fra båtutstillere, salg av mat og suvenirer, utlodninger og andre ting. Dette gir et pent overskudd som brukes til prosjekter ment for å hjelpe barn og unge. Ingen av medlemmene eller lederne hever lønn for innsatsen.

– Båtmessen har vi drevet i 20 år og den har dermed blitt en viktig aktivitet i byen. Båtutstillere kommer tilbake år etter år fordi de har blitt avhengige av messen for å selge båter, forteller Harald Bårdsen, presidenten i Kiwanis Kristiansand.

Barn som sliter
Hvert år går flere hundre tusen kroner til å støtte prosjekter som gagner barn og unge mennesker, gjerne på skråplanet.

– Vi hjelper barn og unge som sliter med å fylle hverdagen med noen meningsfylt, enten på grunn av dårlig økonomi eller andre utfordringer.
De nasjonale prosjektene styre av Kiwanis sentralt, i Oslo. Der sitter guvernøren.

– De er flinke på å innlede samarbeid.

Mange prosjekter
Burn Camp er ett av deres mest profilerte prosjekter, hvor brannskadde barn møtes og kan sosialisere med hverandre. Et annet er dukkeprosjektet, hvor de donerer bort tøydukker til helsevirksomheter, som kan brukes i samtaler med barn og i terapisammenheng.

Kiwanis har eksistert i Norge siden 1964 og i Kristiansand i 1967. I Gjerstad har de en egen dameklubb. Klubbene er delt opp i egne komiteer som har sine ansvarsområder.

Søker nye medlemmer
Nå søker de nye medlemmer, og klubben har hatt utfordringer med rekrutteringen.

– Folk er flike å stille opp på dugnad, men vi må kanskje tennke litt nytt for å få inn nytt blod. Det krever god kommunikasjon.Vi må bli flinkere til å følge opp.

Alle må bidra for at klubben skal kunne utnytte sitt fulle potensiale.

– Det følger forpliktelser med å være medlem i klubben, men de får noe igjen for det, mener Bårdsen. Vi har mange sosiale aktiviteter, slik at vi ikke skyver medlemmer bort.

Derfor reiser klubben på turer sammen, har julebord sammen og hyggekvelder i klubblokalet over Kristiansand Gjestehavn. Utgiftene til dette dekkes av annet dugnadsarbeid.

– Noen av medlemmene har vært med i over 40 år. Det er det sosiale som gjør at folk henger med så lenge. Slik blir vi godt kjent med hverandre.

Back To Top