fbpx
skip to Main Content

Prøvekjørt: Ford Kuga – Avgiftsvinner på snarvisitt

Ford Kuga som Plug-in-hybrid kan bli en het potet i SUV-segmentet. Nylig var en førproduksjonemodell på en kort sjarmoffensiv hos Bay Auto.

 

– Denne har vi ventet på, og det har mange kunder også. Med rekkevidde på inntil 68 km på strøm, raust med plass til både folk og bagasje, høy sittestilling, tilhengerfeste og stor motor, tror vi nye Kuga vil bli godt mottatt i markedet, sier Erik Dåsnes, salgssjef hos Bay Auto.

At bilen kvalifiserer til avgiftsfritak på grunn av rekkevidden på strøm, bør ikke svekke interessen, akkurat. Det kan fort bety 150 tusen sparte avgiftskroner til Staten.

Tre varianter
Dermed kan bilen i Titanium utgave bli din for 412 900 kroner, og da snakker vi ikke om en ribbet utgave.

– I tillegg finnes ST-Line hvor det sportslige er vektlagt, mens Vignale peker mot premium, forklarer Erik. Bilen som var på snarvisitt, var en ST-Line som er priset til 452 900 kroner, da med utstyr som ryggekamera og navigasjon inkludert, pluss en omfattende sikkerhetspakke. En rekke tilleggspakker kan kjøpes ekstra.

– Ford Kuga kom i 2008, men glem den, dette er en helt ny bil. Med 225 hestekrefters bensinmotor og åttetrinns automat, er den en drøm å kjøre. Det vet jeg, for jeg hentet den i Sandefjord og kjørte den hit en sen lørdagskveld, forteller han.

Fleksibel
Bagasjerommet måler 545 liter og kan utvides til 645 liter ved at baksetet justeres fremover ved behov for å gi mest mulig plass. Med baksetet i normal posisjon, er det rikelig plass for voksne, også med hensyn til takhøyde, selv i bilen som var på snarvisitt. Den hadde nemlig panorama glasstak, og det bygger noe ned i kupeen.

– Flere utgaver vil komme etter hvert, både som vanlig diesel og som mild hybrid med diesel og bensin. Det skjer mye hos Ford for tiden. Nylig hadde vi stor lansering av Mustang Mach-E. Den baner veien for i alt 14 elektrifiserte modeller fra Ford i inneværende år, påpeker Erik.Han ser for seg travle dager på jobb i tiden fremover, sammen med sine dedikerte medarbeidere i salgsavdelingen. Ford Kuga Plug-in hybrid ventes å være klar for levering i april i år.

FOR NORGE: Høy SUV med tilhengerfeste og stikkontakt, høy sitteposisjon og stor motor koblet til automatgir, blir neppe feil blant norske bilkunder.
LETT Å LIKE: Tydelig Ford-signatur over interiøret. Det runde hjulet i midtkonsollen er girvelgeren. Uvant, kanskje, men enkel i bruk. Tykt ratt med flat bunn gir et sportslig inntrykk.
Back To Top