fbpx
skip to Main Content
Vise Frem
NYTTER: Krafttak mot kreft arrangeres for 15. gang. - I fjor ble det samlet inn over fire millioner kroner på Agder, sier Ane Ek Drange og Geir O. Wehus.

Krafttak mot kreft starter i dag

I dag starter Kreftforeningens store innsamlingsaksjon som følges av en bråte arrangementer en uke fremover.

 

Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon går av stabelen i dag for 15. gang. Krafttak mot kreft begynner med et sponsorløp i Mandal i dag, som russen har tatt initiativ til.
– Venner og familie er med og bidrar. Dette er et godt bidrag i forbindelse med innsamlingsaksjonen, røper Ane Ek Drange.

Kreftforeningen har som mål å samle inn 45 millioner kroner i løpet av aksjonen.
– I 2019 samlet vi inn hele 42 millioner, og godt over fire millioner kroner bare i Agder. Hele 85 prosent av hva som samles inn, kommer som et resultat av den jobben som russen gjør under bøsseaksjonen, sier Ek Drange.

Trenger frivillige

Det er også mange komiteer som er aktive i byer og hvert tettsteder over hele Agder.
– Russen dekker store områder, men ikke alle. Derfor gjennomføres det en innsamling i Kristiansand også søndag 15. mars. Vi trenger mange som kan hjelpe til som bøssebærere. Det er bare å møte opp i Kreftforeningens lokaler i Dronningensgate 2A fra klokka halv fire. Her har du mulighet til å gjennomføre årets viktigste spasertur hvis du kan sette av to timer.

Verstingene

Emnet for årets aksjon er verstingene – «kreftformer som få overlever». Blant disse finner vi bukspyttkjertelkreft og lungekreft.
– Vi ønsker å forbedre overlevelsessjansen for en gruppe kreftrammede som har stor sykdomsbyrde og ofte korte leveutsikter ved å bidra til økt forskning og bedre tilbud. Her har innsamlingsmidlene mye å si. Siden Krafttak mot kreft ble innledet, er det blitt samlet inn 340 millioner kroner til sammen.

Tidligere aksjoner har bidratt med midler til forskning på blant annet brystkreft.
– Dette betyr at det er blitt utviklet bedre behandlingsmetoder og medisiner. Nå er det ni av ti brystkreftrammede som overlever en kreftsykdom, mot fire-fem av ti for noen år siden, bedyrer Geir O. Wehus.

Hvert år får om lag 34 000 nordmenn kreft. Med andre ord får over 90 personer en kreftdiagnose hver dag. I Agder rammes 2000 årlig.

Løp eller gå for livet

Den 19. mars arrangeres Løp eller gå for livet for niende gang i Kristiansand. Da kan man gå eller løpe til støtte for kreftsaken, og startavgiften på 100 kroner går i sin helhet til Kreftforeningen. Løp eller gå for livet er dessuten årets første løp i Terrengkarusellen.

– Løp eller gå for livet er for deg som har eller har hatt kreft, for deg som er pårørende, etterlatt eller kjenner noen som er berørt av kreft. Om du rett og slett bare har lyst til å støtte en viktig sak, er det også i orden. Sprek eller ikke, gammel eller ung spiller ingen rolle; her er både barneløp  og løp på tid med fellesstart. Du kan også labbe gjennom løypa når det passer deg, med eller uten barnevogn, gåstav eller rullestol, i treningstøy eller vanlig tøy. Du er velkommen som du er, lover Ane Ek Drange.

Start- og målstrek er lagt til Gimlebanen i Kristiansand, like ved Gimlehallen.

 

Back To Top