fbpx
skip to Main Content
Illustrasjonsbilde
UTSOLGT OVERALT: Håndsprit er nå ikke lenger å få kjøpt i Kristiansand. Foto: Colourbox

Ikke mer anti-bac

Kristiansand er utsolgt for desinfiserende hånd-sprit. Nye partier er forbeholdt helsetjenesten.

 

Kristiansand er nå helt tom for antibakteriell håndsprit og gele. Hamstrende egder har tømt samtlige apotek, butikker, kiosker og bensinstasjoner for det betryggende helseproduktet som sykehus, sykehjem og legekontor er avhengige av. Privatpersoner har hamstret antibakteriell gele siden coronaviruset ble påvist i Norge, i håp om at spriten skal beskytte mot viruset.

Utsolgt i ukevis

Flere utsalgssteder har vært utsolgt i ukevis. Grosisstene har måttet fordele broderlig. Mange ble lovet nye partier som ikke kom. Esso Parko solgte ut en kasse i løpet av én dag. Lenge var håndsprit kun å få kjøpt hos Normal, og deres filial på Vågsbygd Amfi hadde noen få småflasker igjen onsdag kveld, men nå er også de tomme.

Forhandlere har blitt bedt om å smøre seg med tålmodighet i stedet.

Prioriterer institusjonene

– Nå må vi prioritere helseforetakene da de har et større behov for dette enn private. Vi kan jo tross alt vaske oss med såpe. På sykehus og lignende, hvor alt må gå fort, er det viktigere at de har denne ekstra sikkerheten.

Ingen butikker eller apoteker Sørlandsavisen snakket med i dag hadde noen anelse om når de får inn anti-bac igjen.

Back To Top