fbpx
skip to Main Content
NY RESTAURANT: Her, i det som inntil nylig var en Narvesen-kiosk, skal Mat & Uteliv åpne en ny restaurant til sommeren.

Rondt forbi

Vi holder deg oppdatert på hva som skjer av smått og stort i Kristiansand og omegn.

 

Narvesen blir restaurant

Markens gate 20A som frem til nylig huset en av gågatens Narvesen-kiosker, blir restaurant til sommeren. Akkurat nå foregår det arbeider på huset, hovedsaklig innsiden. Det er Mat & Uteliv som skal åpne spisested her. Det bekrefter en kokk som jobber for konsernet. Mat & Uteliv har i dag 12 restauranter i Kristiansand, hvorav syv av dem ligger i Markens.

Kompis ute av spill

Årets skøytesesong er over, i alle fall for Kompis på Øvre Torv. Siste mulighet til å prøve isbanen var søndag 15. mars. Mandag morgen slås kjøleaggregatet av fordi kommunens Parkvesen skal forberede seg til vårsesongen. Tiltaket har vært populært blant medlemmer av befolkningen i alle aldre.

Miljøprisen 2020

Kommunen ønsker forslag til hvem som bør motta Miljøprisen 2020. Byens befolkning kan sende inn sine nominasjoner innen 1. mai.
– Vi håper prisen kan stimulere og løfte fram de som gjør en ekstra innsats for miljøet i kommunen, og på den måten styrke Kristiansands omdømme som miljøby, sier Ole Magne Omdal, som understreker at mottaker av prisen gjennom langvarig engasjement eller enkeltstående tiltak har bidratt til forbedring av klima og miljø.

Truet av ungdomsgjeng

Det går en ungdomsgjeng løs i Vågsbygd bestående av mindreårige ungdommer med blandet etnisitet. Disse ble observert og tilsnakket mens de begikk skadeverk på et busskur i Vågsbygdveien første lørdagen i mars. Mannen som snakket til ungdommene og stoppet dem fra hærverket, følte seg truet av ungdommenes respons på mannens innblanding. Forholdet er politianmeldt.

Skor flyktningebarn

Den siste tiden er det samlet inn 7500 par barnesko som skal doneres til barn som sitter i flyktningeleire i Hellas. På få dager er det etablert et nasjonalt nettverk av mennesker som viser solidaritet og engasjement for flyktningebarna i Hellas. Målet er at alle barn i leiren skal få et par sko. Tiltaket er initiert av frivillige i Vågsbygd men skoene kommer fra hele landet.

Borgervern på Eg

Eg har siden desember i fjor vært plaget med profesjonelle tyver som regelmessig kommer og stjeler sykler og løsøre med hensikt om videresalg. Beboere er forbanna og har begynt å ta problemene fatt ved å stoppe tyver på fersk gjerning for så å konfiskere verktøy og kjeppjage dem fra bydelen.

Coworx fire år

Kontorfellesskapet for gründere i Kristiansand, Coworx, fyller fire år. Gründerhuset på hjørnet av Dronningens og Markens rommer ca. 50 virksomheter, deriblant Sørlandsavisen Kristiansand, og fungerer som en inkubator for folk med gode ideer. Mang en toppolitiker og næringslivsleder har vært innom Coworx på et av deres mange arrangementer gjennom årene.

– Da vi feiret tre år, hadde vi en vareopptelling og kom fram til at vi har hatt rundt 200 gründere innom her, forteller daglig leder, Terje Klungland.

Han understreker at det er tøft til tider ettersom Coworx selv er en gründerbedrift.
– Det er en milepæl å feire fire år, og vi tar ikke det for gitt. Kristiansand er jo ikke akkurat verdens navle.

Hundre evakuert

Håndverkeren Restaurant & Pub måtte den 4. mars evakuere 100 gjester da det utbrøt pipebrann i selve restaurantlokalet som følge av at besetningen hadde fyrt med litt for mye ved. Ingen røykskade er rapportert og restauranten var åpen for normal drift igjen dagen etter.

Back To Top