fbpx
skip to Main Content
KUNSTNER: Lisen Vennesland bruker kunsten som egenterapi. Foto: Privat.

Sosial distansering skaper frustrasjon, men også kreativitet

I disse coronatider, og som introvert, tenkte jeg først at sosial distansering ikke kom til å bli noe problem for meg i det hele tatt. Jeg elsker jo faktisk å være alene. Her tok jeg grundig feil.

 

Jeg bor alene og har en datter som er hos meg annenhver uke. Uken helt alene blir derfor fryktelig ensom nå som man må begrense sin sosiale sirkel.

Optimist

Oppsiden til dette med så mye ekstra tid er for eksempel at jeg aldri har hatt det renere hjemme enn det jeg har nå.  Jeg tror ikke det er en krok i huset jeg ikke har gått over færre enn fem ganger. Hybelkaniner er herved utryddet og baderomsspeilet mitt har aldri sett bedre dager. Vel, det er helt til jeg ser mitt eget speilbilde. Da blir baderomsspeilet vitne til øyenbryn som burde plukkes, grå hår jeg ikke visste jeg hadde og et egentlig ganske slitent tryne som savner vennene og familien sin. Min nye «dusjsang» har gått fra å være Bugsy Malone med «We Don’t Play»  til «Optimist» av Jahn Teigen, og nå kan jeg hele sangen utenat.

Heldigvis er det slik at jeg i perioder med ensomhet blir veldig kreativ og opplever at det å faktisk ha en hobby hjelper noe helt enormt. Det er lett å havne i en vond sirkel med kjedsomhet og å føle seg tiltaksløs. Vonde tanker man har i hverdagen og ting man sliter med blir veldig forsterket for mange som bor alene nå, tror jeg. Kunst er min store lidenskap og hobby, og har alltid fungert som terapi og meditasjon for meg.

Kunstterapi

Jeg har igjen dradd frem bokser med tegnesaker, kullstifter, gildingutstyr, ark og blyanter. Alt ligger strødd utover kjøkkenbordet mitt og er klargjort for neste «terapitime». Ipad´en min er nå full av referansebilder av ting jeg skal tegne i Procreate. Jeg bruker den nå så mye at jeg må lade den en gang om dagen. Instagrammen min er full av bilder av ting jeg har tegnet og jeg mistenker at folk som følger meg på grunn av mine selfies, nå er drittlei av å se all kunsten min.

Flere av mine tidligere digitale kunstverk har jeg nå tegnet munnbind på, og jeg ser på flere kunstnerkontoer jeg følger på Instagram at dette har blitt en trend. Aldri har en hobby vært viktigere og jeg er evig glad for at jeg har en.

Det er deilig å ha et rent hus. Det tror jeg er en gjenganger hos de fleste nå som kjeder seg, men hvis vasking ikke er din store lidenskap (det er hvert fall ikke min), håper og anbefaler jeg at man har en hobby man kan holde på med, hva enn det er.

Til slutt vil jeg si, bruk Internett, hold kontakt med venner og familie. Ta en ekstra telefon til de du tror kanskje er litt ekstra ensomme i denne perioden. Ta opp en gammel hobby, har du ikke en, prøv å skaff en. Pass på hverandre og ikke minst pass på deg selv.

Følg Lisen på Instagram her:
@lisenven

Back To Top