fbpx
skip to Main Content
PRODUKSJONSENDRING: Fabian Widmer ved K.G. Puntervold har omstilt produksjonen fra å omfatte brennevin til å inkludere antibac. Foto: presse

Brennevinsprodusent kommer sykehus til unnsetning

Brennevinsprodusenten, K. G. Puntervold AS i Grimstad, har omstilt seg til å produsere håndsprit, og unngår dermed permitteringer.

 

– Etter mange henvendelser og et enormt behov, har vi de siste dagene jobbet døgnet rundt for å få alle ingredienser og offentlige godkjennelser på plass, bedyrer daglig leder ved K.G. Puntervold, Fabian Widmer.

Over helgen produserte de over 25 000 enheter desinfiserende midler, til lokale sykehus og deler av Norgesgruppen.

 Deler ut gratis

K.G. Puntervold er eid av Det Norske Brenneri, og deres mest kjente produkter er Arvesølvet akevitt og Harahorn gin.
– Nå vil vi gjerne bidra med vårt i den tøffe situasjonen landet vårt står i, og starter derfor med å dele ut desinfeksjonsmiddel gratis til den lokale helsetjenesten og sykehus, så langt opplaget rekker.

 Leide inn flere

Brennevinsprodusenten er svært glad for avtalen med Norgesgruppen, som gjør at de foreløpig har unngått permitteringer på fabrikken i Grimstad.
– Faktisk har vi leid inn ekstra bemanning. Vi tapper på flasker fra 50 ml til 1 liter, og vi har kalt produktet Norsk Håndsprit, forteller Widmer.

Mangler bare flasker

Nå venter de bare på flere flasker å tappe håndspriten på. Det er nemlig en stor mangel i hele Europa på ulike råvarer.
– Vi har vært heldige så langt. Er det noen som kan hjelpe oss å få tak i runde småflasker fra 50 milliliter opp til en halvliter, blir vi glade for tips eller forslag fra noen som har på lager eller som vet om slikt.

Såpe og vann er viktig, men også håndsprit for å desinfisere. Nå håper de at deres innsats kan bidra til å begrense spredningen av Corona-viruset.

Back To Top