fbpx
skip to Main Content
Greipstad ILs senior herrelag fotball

Flest mulig, lengst mulig og best mulig

Humør, godt kameratskap og en sulten gjeng spillere som ønsker å utvikle seg: Det kan gå mot en fin sesong for Greipstad IL´s seniorlag.

 

Det er onsdag kveld. Spillerne på Greipstad IL´s seniorlag, som denne sesongen skal spille i 5. divisjon kommer strømmende til. Smilet sitter løst og de gode kommentarene florerer, men når trener Lars Thomsen blåser i fløyta og treningen kan begynne, er det fullt fokus hos de 21 spillerne som har møtt frem til dagens økt, som avsluttes med en treningskamp mot Solbygg.

Han er dedikert, målrettet og klar i beskjedene, trener Lars Thomsen. Skjønt, det lå ikke i kortene at det var han som skulle trene laget denne sesongen. Det var egentlig Tom André Finsådal som var tiltenkt oppgaven, men da han måtte trekke seg, ble Thomsen forespurt om å ta over. Thomsen, som da hadde vært trener for aldersbestemte lag i Greipstad IL, takket ja til å ta over.
– Dette skjedde lille julaften, så det ble jo en fin julepresang, humrer Thomsen.

Dedikerte spillere

Han er i den lykkelige situasjonen at spillerne er dedikerte. De ønsker å lære noe og de er sultne på å vise seg frem – et godt utgangspunkt for enhver trener.
– Det er en ung tropp. Flere av dem spilte på Gutter 16-laget i fjor, og svært mange fra det alderskullet har valgt å fortsette i år. Snittalderen er lav. De fleste er mellom 16 og 24 år, og vel så viktig er det at de aller fleste er fra Greipstad, forteller Lars Thomsen. 

Til en vanlig treningsøkt møter det inntil 25 spillere. Alle er der fordi fotball er gøy og fordi de ønsker å lære. Spillerne har gode ferdigheter. Etter en lett treningsøkt, er det klart for en treningskamp mot Solbygg, på Hortemo idrettspark. 

Vant 7-0

Det blir en artig fotballkamp. Greipstad-spillerne er «på», løper, tackler og spiller en herlig type fotball. Ballen går kjapt. Temposkiftene sitter, og sakte, men sikkert males Solbygg i senk. Syv-null står det til slutt. Det er tydelig at det er noe godt på gang. Treneren selv er med måteholden.
– Resultatene kommer som en konsekvens av prosessen. Får vi jobbet godt og målrettet over tid, vil det være et godt utgangspunkt.

På spørsmål om hvor dette vil ende, svarer han:
– Målsettingen er å ikke rykke ned, men etablere oss i 5. divisjon basert på en stamme med unge og lovende spillere, så får vi se hvor det ender etter hvert, svarer Thomsen.

Teknisk godt nivå

Kampen mot Solbygg viser at spillerne har et teknisk godt nivå, og spiller en ballbesittende og offensiv fotball. Klarer spillerne å opprettholde den gode utviklingen, kan det bli mye artig å følge med på når Greipstad IL´s 5. divisjonslag skal spille hjemmekamper på Hortemo. 

Noe av årsaken til at Lars Thomsen er forsiktig med å uttrykke en klar målsetting foran sesongstart, skyldes at nivået i 4. og 5. divisjon er blitt høyere som følge av omleggingen av seriesystemet.

– Vi bygger for fremtiden. Flere av klubbene på vårt nivå har med spillere som er godt voksne, samt noen unge spillere. Når de som har vært med en stund velger å gi seg, må klubbene gjerne starte på nytt sesongen etter med å bygge et nytt lag. Så å si samtlige spillerne i troppen er fra Greipstad. Dersom en eller fire spillere gir seg som følge av jobb eller utdanning, har vi likevel kontinuitet i gruppa. Gode resultater i fotballen som ellers i idretten, kommer som følge av en god og målrettet prosess over tid, fremholder Thomsen.

Intense treninger

Selv er han fra Danmark, nærmere bestemt Aarhus, og spilte selv for Aarhus Fremad. Den lovende midtbanespilleren måtte likevel legge støvlene på hylla som ganske ung, som følge av en alvorlig kneskade. 

Lars Thomsen er et resultat av den dansk-nederlandske fotballskolen, kjennetegnet av gode basisferdigheter, spillere med gode tekniske ferdigheter, og en stil med høy intensitet og mange ballberøringer. Som trener for Greipstad IL legger han opp til intense treninger med mye ballkontakt.
– Det er viktig at alle spillerne blir sett. Det er avgjørende for å skape en homogen gruppe, sier Lars Thomsen.

Om Greipstad fotball

Greipstad fotball er en del av Greipstad idrettslag som ble stiftet 1916, per dags dato har fotballavdelingen mellom 250-300 medlemmer. Greipstad fotball er en breddeklubb som organiseres ved frivillig innsats. Styremedlemmer og trenere i ungdomsavdelingen har sine verv på frivillig basis og får ingen økonomisk kompensasjon. For Greipstad fotball er det viktig at både trenere, foreldrekontakter, styremedlemmer og medlemmer har en felles forståelse av hva klubbens verdier, målsetning og visjon er. Dette er et viktig verktøy for at alle som bidrar med frivillig innsats, for det gror godt i rekkene. Knøttene som er 7-8 år gamle består av fire jente- og fem guttelag. Miniputtene på 9-10 år stiller i år med seks lag, hvorav ett jentelag. 11-12-åringene på lilleputtnivå har i alt åtte lag, med seks gutte- og to jentelag. 13-14-åringene stiller til seriestarten med syv guttelag og ett jentelag, mens det på seniornivå er et juniorlag, i tillegg til seniorlaget som altså skal spille i 5. divisjon.

Back To Top