fbpx
Annonse:
VURDERT: Rastløs Er Et Rockeband Fra Søgne Som Har Gitt Ut Et Album Vi Har Vurdert. Foto: Presse
VURDERT: Rastløs er et rockeband fra Søgne som har gitt ut et album vi har vurdert. Foto: presse

Musikknytt

Vi har hørt litt nærmere på noen av de siste utgivelsene fra landsdelen.

 

Reinhold Rønstad

Happy Now
ROCK – EP
Utgitt 7. februar

Reinhold Rønstad fra Kristiansand har gitt ut en rocke-EP som låter betraktelig bedre enn debuten Messin´ Up My Soul. Selv om artisten holder på et lydbilde som hører hjemme på 70-tallet, er både lyden, arrangementene og leveringa bedre enn på tidligere utgivelser.

Låtene har et driv og en råskap som er vanskelig å finne i andre utgivelser av samtiden. De to første låtene høres litt ut som om Iggy Pop og Lou Reed gikk sammen om en single, ser man bort fra instrumentalsporet på slutten.
Avslutningssporet høres ut som en sang man ikke rakk å lage tekst og melodi på, og vi håper artisten vil ta utfordringen til neste utgivelse.

Sowdiak

Enten så går det bra
RAP – SINGLE
Utgitt 13. desember

Joachim Stensland fra Kristiansand gjorde seg bemerket på Hovefestivalen i 2012. Nå er han klar med en single som kunne gjort Sara & Arash misunnelige. Han har en litt gladkristen schwung over musikken sin, uten å rappe om Gud og Jesus – litt som en Sørlandets hvite Will Smith.
Beaten har det rette dansbare popdrivet, og refrenget er catchy som fy. Selv om det låter bittelitt datert, som en norsk Jay Z anno 2009, virker dette svært lovende.

Dion Isaiah

Get Back to You
EDM – SINGLE
Utgitt 21. februar

Kristiansandartisten er ute med en ny single, og denne gangen er vi tilbake i tropical house-sjangeren. Sommerlåten er i boks med denne nydelige, om enn litt vel lettbeinte, saken
Vi reagerer på at vokalen er litt lav i miksen her, hvilket er skuffende all den tid Dion er i sjeldent god form vokalmessig. Dette har hit-potensiale. Liker du Nico & Vinz, vil du garantert like denne musikken.

Gino Bless

Som eg e
EDM – SINGLE
Utgitt 21. februar

Gino Bless fra Arendal er ute med en ny, oppløftende single om egenverd, medmenneskelighet og selvtillit, denne gang med kristiansanderen Anders Risan fra bandet Discothéque Franson som gjestevokalist. Beaten er fengende og passelig moderne – nesten tropical house-aktig. Den er ti sekunder unna treminuttersmerket, og vi merker det er litt kort.
Låta er godt produsert og mikset, og burde derfor finne veien til NRK P3.

Rastløs

Brenner
ROCK – ALBUM
Utgitt 30. august

Rastløs er navnet på et rockeband fra Søgne hvor medlemmene er i sin beste alder. Du kan vel si at de har nådd en alder hvor de ikke bryr seg nevneverdig om hva musikkpolitiet måtte mene om fritidsprosjektet deres, selv om musikerne er langt fra amatører.

Frontmann, Kjell Fladstad – Sørlandets svar på Ole Paus, er i stand til å sette tekster til sangene som faktisk betyr noe. De har en subtil humor og vidd, og en avmålt dose faeninvoldskhet. Gutta er jo tross alt sørlendinger.
Dette er musikk en lett kan bli glad i, spesielt om en har et forhold til dialekta og/eller stedene de synger om. De aller fleste over tredve kan leve seg inn i tekstene og kjenne seg litt igjen.

Uansett hvor mye musikkpoliti og elitist du måtte være, er det vanskelig å ikke synes det er noe fornøyelig over denne musikken. Her er både allsangrefrenger og gullkorn om hverandre. Den er ukomplisert og fengende, men samtidig godt levert.
Selv om albumet ble gitt ut tidlig i høst, er det på høy tid vi omtalte denne skiva nå som de har fått vind i seilet og er å se på mange scener rundt forbi på Sørlandet for tida. Albumet er godt produsert og fortjener en plass i platehylla til enhver entusiast og samler av utgivelser av usignerte sørlandsband. (Ja, den finnes på CD).