fbpx
skip to Main Content
SMART: Det er smart å varmebehandle overflaten på grønnsaker du skal spise rå. Det samme kan du gjøre med frukt som har skall på. Det kan du gjøre med en Quooker. Foto: Quooker

Nå er det ekstra viktig å holde det rent på kjøkkenet

Visste du at kjøkkenet er det rommet som har mest løpende rengjøring hver dag? Vi bruker mye tid på kjøkkenet, derfor er det viktig å ha det rent og hygienisk på grunn av all matlagingen.

 

Kjøkkenredskaper som kniver, kluter og skjærebrett kan utvikle seg til å bli bakteriebomber om de ikke rengjøres riktig. Vil du sikre at kjøkkenredskapene blir ordentlige rene, bør du koke dem. Mattilsynet anbefaler at du bruker kokende vann til desinfisering. Visste du at med en Quooker kan du enkelt skylle kjøkkenredskapene i det kokende vannet? På den måten unngår du blant annet bakterier fra rått kjøtt. 

Enklere oppvask 

Oppvask av ildfaste former der fett og rester brennes fast, er ofte vanskelig å få bukt med. Med en Quooker er det mye lettere og fjerne fettet og du kan bruke den til daglige rengjøringer av former, gryter og stekepanne. Sett lasagneformen eller langpannen på kjøkkenbenken, tilsett oppvaskmiddel og fyll opp med kokende vann fra kranen. La det stå i noen minutter og skrubb. 

Unngå å spre bakteriene – hold oppvaskredskapene rene 

Er det noe som blir brukt ofte, er det oppvaskutstyret på kjøkkenet. Oppvaskbørster og stålsvamper inneholder enormt mange bakterier, og blir ofte benyttet igjen og igjen. Hvis kjøkkenredskaper og servise skal være bakteriefrie og rene, er det en god idé å starte med oppvaskutstyret. Du kan bruke Quooker jevnlig til å skylle oppvaskbørsten og resten av oppvaskutstyret, hvis du ikke har hett nok varmtvann i krana.

Skyll grønnsakene og unngå matforgiftning 

Spesielt frukt og grønt fra utlandet kan føre til matforgiftning. I noen tilfeller er det nok å skylle frukt og grønt i springen, men Mattilsynet anbefaler at enkelte råvarer blir varmebehandlet. Dette gjelder blant annet babymais, sukkererter og asparges hvis du skal benytte dem som snacks eller i salat. Hvis du har en Quooker, kan du bruke den til å blansjere, så slipper du å bekymre deg for matforgiftning. 

Back To Top