fbpx
skip to Main Content
Sørlandsparken Rideklubb mottok under det store internasjonale stevnet Norwegian Horse Festival på Lillestrøm som en av 10 klubber, 100 000 kroner i stipend fra Gjelsten Holding AS. Gjelsten-stipendet ble delt ut av Bjørn Rune Gjelsten og president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum. Kristine Johansen tok imot stipendet på vegnet av klubben.

100 000 kroner til Sørlandsparken Rideklubb

Under det internasjonale ridestevnet Norwegian Horse Festival ved Norges Varemesse ble tidenes første Gjelsten-stipend delt ut. Sørlandsparken Rideklubb var en av ti norske klubber som kunne motta en sjekk fra Gjelsten Holding AS på kroner 100 000.

 

 

I fjor inngikk Norges Rytterforbund og Gjelsten Holding AS ved Bjørn Rune Gjelsten den største samarbeidsavtalen Norges Rytterforbund noen gang har inngått. Over en periode på ti år skal totalt ti millioner kroner deles ut i form av ti årlige stipend på 100 000 kroner. Det var Bjørn Rune Gjelsten som sammen med president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum, delte ut stipendet i februar.

Vil belønne klubbenes innsats

Juryen som skulle velge ut de ti første stipendiatene hadde en stor oppgave etter årets søknadsrunde. Hele 101 søknader hadde kommet inn ved utløpet av søknadsfristen. Etter grundige vurderinger hadde juryen, bestående av Bjørn Rune Gjelsten fra Gjelsten Holding AS, NRYFs visepresident Ingvild Østli og generalsekretær Beate Heieren Hundhammer, kommet frem til de aller første mottakerne av Gjelsten-stipendet. Blant dem var Sørlandsparken Rideklubb.

Utdelingen ble innledet med en tale av NRYFs president Tore Sannum.
– Bjørn Rune Gjelsten har sett hvilken innsats rideklubbene gjør og vil belønne denne innsatsen. Ryttersporten vokser i Norge. At Gjelsten Holding så helhjertet støtter opp om sporten vår, håper vi bidrar til at også andre ser hvordan ryttersporten er i ferd med å etablere seg som en av de virkelige store idrettene i Norge, slik den også er i mange andre land, innledet presidenten.

– Det er den enorme frivillige innsatsen som nå hedres, og vi håper stipendet vil inspirere og motivere til utvikling av ryttersporten, fortsatte Sannum.

Klare for et aktivt stevneår

Klubben har mange stevner på kalenderen i 2020, og Kristine Johansen fra Sørlandsparken Rideklubb ser lyst på de kommende aktivitetene.
– Med dette stipendet står klubben overfor et fantastisk år. Nå kan vi gjøre det litt lettere for våre fantastiske frivillige og medlemmer til å stå på for klubben og arrangere stevner.

Sørlandsparken Rideklubb er en aktiv stevnearrangør i Vest-Agder Rytterkrets, med alt fra skolestevner til Lands- og Elitestevner på kalenderen, samt mye mer. I fjor høst bidro mange av klubbens medlemmer til å lose det nye storstevnet Epona Indoor vel i havn.

Klubben ble stiftet i 2003 og har utgangspunkt i Epona Ryttersenter utenfor Kristiansand. Nesten 200 medlemmer har Sørlandsparken som sin klubb. Klubben var pilotklubb i Norges Rytterforbunds klubbsatsingsprogram og er nå godkjent Veiviserklubb.

Gjelsten-stipendet

Samarbeidsavtalen mellom Gjelsten Holding AS og Norges Rytterforbund ble presentert i fjor under Norwegian Horse Festival. Gjelsten Holding AS ønsker med Gjelsten-stipendet å motivere og inspirere både topp og bredde i norsk ryttersport til å sette seg nye mål og utvikle norsk ryttersport videre, samt styrke rideklubbene.

Back To Top