fbpx
skip to Main Content
DRØMMESCENARIO: Yrende folkeliv - slik vi gjerne vil at det skal se ut i sommer. Sommerens festivaler tviholder på håpet. Bildet er fra Den Internasjonale Kulturfestivalen 2018. Foto: Matias Strand Rud.

Rondt Forbi

Vi holder deg oppdatert på hva som skjer av smått og stort i Kristiansand og omegn.

 

Kjærlighetsstien stenges

Grusveien som går fra Solbergveien og forbi baksiden av sykehuset, stenges for oppgradering til beredskapsvei. I første omgang skal trær felles, hvilket vil gjøre det farlig for gående å ferdes. Frem til påske vil den kun være stengt på dagtid, slik at den kan benyttes av publikum på kveldstid og i helgene. Når påsken er over vil den være helt stengt til over sommeren. Dette melder Skanska, som er entreprenør.

Avlyser eksamen

Utdanningsdirektoratet melder at all skriftlig eksamen innen videregående opplæring, våren 2020, avlyses som følge av Korona. Det samme gjelder elever på 10. klassetrinn.

– Det er viktig å presisere at alle vil få vitnemål. Nå må både elever og lærere jobbe sammen for å få så godt vurderingsgrunnlag som mulig, sier Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning, i Agder fylkeskommune.

Elevene får fullverdig vitnemål selv om skriftlig eksamen er avlyst. I vitnemålet vil det stå at eksamen var avlyst. Dette har ikke konsekvenser for inntak til høyere utdanning. Elevene må bestå alle fagene for å få vitnemål. Regjeringen vurderer om det vil være mulig å gjennomføre muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen. Hauge sier videre at det ennå ikke er tatt noen avgjørese rundt privatisteksamen. Kunnskapsdepartementet jobber videre med å se på mulige løsninger for at privatistene skal kunne ta eksamen.

Hjemlevering

De fleste restauranter og kafeer i Kristiansand er stengt på ubestemt tid som følge av smittefaren. Likevel er det flere og flere som eksperimenterer med hjemlevering og muligheter for at kunder kan ringe inn bestillinger som de henter selv. Ring dine favoritter eller følg dem på sosiale medier for å finne ut hva de tilbyr. Enkelte butikker har også begynt med henting ved butikkdøren, levering i bilvundet, og hjemlevering.
Vær obs på at de som holder åpent, har begrenset åpningstid. Visse kafeer og restauranter holder også åpent for gjester i perioder.

Konsert-strømming tar av

Verden over er det musikere som har fått alle konsertoppdragene sine for våren og gjerne resten av året, kansellert som følge av forbud mot store ansamlinger av mennesker så lenge pandemien herjer. For å få tiden til å gå, og spille for sine fans, er det mange artister som har valgt å strømme sine konserter via sosiale medier. Fenomenet har blitt kjempepopulært, både blant artister og lyttere, og har generert en ny inntektsstrøm for etablerte artister med et stort publikum. Både Hanne Kolstø, Green Carnation og Sordal har kastet seg på trenden.

Sommeren er ikke avlyst

Mens store arrangementer avlyses over en lav sko som følge av pandemien, er det fremdeles billetter til salgs for musikkfestivalene Palmesus, Måkeskrik og Protestfestivalen. De to førstnevnte er planlagt i juli, mens Protestfestivalen går av stabelen i september. Det er fremdeles uvisst hva som skjer med Den Internasjonale Kulturfestivalen, som normalt arrangeres i juni.

NAV mindre tilgjengelig

NAV-kontoret i sentrum holder kun åpent medllom 12:00 og 14:00 kun for dem som behøver nødhjelp eller akutt nødbolig, og for dem som eventuelt har avtale. Dette er et tiltak for å begrense smittespredning. Søknader må fylles ut på internett.

Jakter på inkluderende innovasjon

Ni år etter at Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut for første gang, står Agder fremdeles uten en eneste pris. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Sørlandet. Til høsten skal Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut for fjerde gang. Fram til utgangen av april er det mulig å nominere kandidater til prisen.

– Skal vi kalle oss et likestilt samfunn med like muligheter, må vi utvikle omgivelser og tjenester som gjør det mulig for alle å leve aktive og selvstendige liv. Bærekraften i vårt samfunn er avhengig av at alle har mulighet til å bidra. Derfor er denne prisen så viktig, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

 

Back To Top