fbpx
skip to Main Content
SE KINO HJEMME: Kinofilmer har blitt lansert på nett fortere enn vanlig. Foto: Erik Reis/ Colourbox

Se filmene hjemme, som du skulle sett på kino nå

Filmer som skulle ha sin premiere på kino, har på grunn av stengte kinosaler verden over, blitt lansert direkte på strømmetjenester. Det vil si du kan se de siste Hollywood-filmene akkurat nå, på din favorittplattform. Vi gir deg listen over de mest populære filmene og strømmetjenestene.

 

Med midlertidig stengte kinoer er interessen for streaming sterkere enn noen gang, erfarer Filmweb, Norges største film- og kinoportal. Tallene viser spesielt til en kraftig økning i etterspørsel av filmer som kjøpes eller leies digitalt.

Streamingguiden har til nå hatt over 700% økning i trafikk siden kinoene stengte. Filmweb lanserte Streamingguiden i 2018 som en egen portal dedikert til innhold fra strømmetjenestene.
– Publikum savner kinoene, og ser etter andre steder å oppleve god film. På Streamingguiden finner de inspirasjon til nye filmer og serier, og vi sender flere til streamingtjenestene enn noen gang, forteller Frode Soleim, markedsdirektør i Filmweb.

Kjøpe- og leiefilm topper listene

På nettsiden finner publikum filmer og serier fra 17 ulike strømmetjenester, alt fra de største aktørene som Netflix og HBO til Blockbuster, SF Anytime og Google Play. Tallene viser at publikum også får øynene opp for de mindre aktørene hvor enkelttitler kan kjøpes og leies, uten abonnement.

– Våre lesere forteller oss at de nå er på jakt etter nye ting å se, og de er lei av å scrolle gjennom tjenestene de allerede abonnerer på. Når vi tipser om filmer og serier, og viser døren til streamingtjenesten, ser vi at de er mer enn villige til å betale for produktet de vil se, sier Soleim.

Mest populære strømmetjenester

Den siste uka har disse strømmetjenestene vært mest populære blant leserne på Streamingguiden:

1.         Viaplay – Abo + kjøp og leie
2.         Youtube – Kjøp og leie
3.         Canal Digital – Abo + kjøp og leie
4.         iTunes – Kjøp og leie
5.         Google Play – Kjøp og leie
6.         SF Anytime – Kjøp og leie
7.         Blockbuster – Kjøp og leie

Mest populære filmer

Flere filmer som skulle ha sin premiere på kino, har blitt lansert i rekordfart på strømmetjenester, som den norske iHuman og Hollywoodtitlene The Hunt og The invisible Man, topper listen over ukens mest populære filmer på Streamingguiden:

1.         The Hunt (skulle hatt kinopremiere)
2.         iHuman (skulle hatt kinopremiere)
3.         Contagion
4.         The Invisible Man (skulle hatt kinopremiere)
5.         Harry Potter og de vises stein

Back To Top