fbpx
skip to Main Content
VANT PREMIE: Klasse 6A ved Prestheia skole vant 5000kr for deres bærekraftige pannekaker i februar. Foto: presse

Prestheia på pallen i klimakonkurranse

Prestheia skole i Kristiansand fikk i februar tredjeplassen i konkurransen, Klimakokkene, som har fokus på bærekraftig mat.

 

Bærekraftig mat i hverdagen blir stadig mer populært, men det er ikke enkelt å vite hvordan man skal gå fram. Derfor arrangerte Miljøagentene konkurransen «Klimakokkene» i februar, hvor det ble satt fokus på klimaavtrykket fra maten vi spiser og hvordan man med enkle tiltak kan ta klimabevisste valg i dagliglivet.

Fem tusen deltok

Gjennom hele januar har elever fra 5. til 7. trinn over hele landet vist frem sine kokkekunster for å bli Norges mest klimasmarte skoleklasse. Bortimot fem tusen elever innen mat- og helsefaget har gått sammen for å lage retter som er både smakfulle, sunne og lite belastende for klimaet.

– Med Klimakokkene har barn over hele Norge vist at små grep i matveien kan gjøre en stor forskjell, og det er nettopp dette barn er eksperter på – å se løsninger der vi voksne fokuserer på problemene, mener Are Shaw Waage, daglig leder i Miljøagentene.

Snill mot klimaet

Klasse 6A ved Presteheia skole endte på tredje plass i den nasjonale klima-matkonkurransen med en oppskrift på bananpannekaker, etter en finalerunde med over 220 andre innsendte forslag.  I følge dommerpanelet vant skoleklassen fra Prestheia fordi deres rett hadde lavt klimaavtrykk, var sunn, og viktigst av alt, smakte fortreffelig. 

– Vi gratulerer Presteheia skole med deres bidrag og det er en fryd å meddele at retten deres er blant Norges mest klimasmarte måltid, sa juryen.

Gjennom Klimakokkene har Miljøagentene, i samarbeid med TORO, rettet søkelys på sammenhengen mellom klimaendringer og maten vi har på bordet.

Back To Top