fbpx
skip to Main Content
STILLER UNGT: Her er noen av de 25 fotballspillerne i Søgnes A-stall: Bak f.v.: Magne Karlsen, Daniel Gundersen, Mats Grinaker, Kevin Vigebo, Martin Velle, Fredrik Haldorsen og Elias Kjøstvedt. Foran f.v.: Kevin Aanensen, Sander Tønnessen, Sondre Enersen, Petter Brodersen Sørhus, Lars Fanebust, Hansi Enoksen og Adrian Klavenes.

Søgne FK vokser

I det siste har svært mange juniorspillere signert nye kontrakter. Ny trener og en ny giv preger klubben. Medlemstallet er på vei opp og over 760 er nå medlemmer i klubben, noe som gjør den til distriktets tredje største.

 

– Det er mange gode fotballspillere i Søgne. Nå ønsker vi å gi dem et godt sportslig tilbud slik at de kan få en god utvikling. På sikt bør vi ta mål av oss å spille i 2. divisjon. Hvis Fløy kan spille i 2. divisjon med et befolkningsgrunnlag på ca. 4 000 innbyggere, bør Søgne med sine snart 12 000 innbyggere ha mål om å klare det samme.

Lagets nye trener, Thor Jostein Dyrnes, er optimist på Søgnes vegne, for noe er i ferd med å skje i klubben. Skjønt, prosessen har pågått en stund. 

Noe var på gang

For noen få sesonger siden var Svein Enersen, den gamle stopperkjempen hos Start, trener for A-laget. Laget sparket greit fra seg. Noe var på gang. Da jobben krevde at Enersen måtte sende stafettpinnen videre, tok Ditlef Ueland og Jarle Rogstad over, og trenden som klubben hadde startet, fortsatte. 

Siden i fjor høst har mye skjedd. Thor Jostein Dyrnes er kommet til som trener, og i bunn har styret vedtatt en målsetting om å satse ungt, for å utvikle egne spillere og etablere en kultur som gjør at lokale spillere som ønsker å satse, kan få muligheten til nettopp det.

Klubben har vokst

Thor Jostein Dyrnes har i flere år hatt hytte i Søgne, vært venn med nevnte Enersen i en årrekke, og har sånn sett over tid fulgt Søgne FK fra sidelinjen. Hjemme i Egersund har han i over en lengre periode vært svært aktiv i Eiger FK, hvor klubben har hatt en utvikling som den Søgne FK ønsker å gjøre enda bedre.

Mye godt arbeid er blitt gjort i Søgne. Der klubben i 2016 hadde 650 spillere fordelt på 47 lag og med ca. 140 ledere og trenere, har klubben vokst til mer enn 760 medlemmer, godt over 50 lag og med nærmere 170 trenere og ledere. 

På få år tok Søgne FK solide steg. Det må sies at Søgne FK har forvaltet sitt pund på en god måte. Selv da klubben hadde begrensede midler valgte klubben for flere år side å satse. I 1992 kunne klubben innvie det nye klubbhuset. Den gangen hadde klubben en omsetning på 500 000 kroner. Senere ble det bygget to kunstgressbaner. Dermed hadde klubben baner nok for ti år og en omsetning på 600 000 kroner. Nå nærmer omsetningen seg fem millioner kroner.

Satser videre

Nå satser klubben videre, hvor noen av de visjonene som Eiger FK la til grunn for sin utvikling blir videreført i Søgne. I Eiger FK ble det satset bredt. Mye ble gjort for å bygge et godt klubbmiljø, hvor dugnadsånden og samholdet var sterkt fremtredende. Det ble bygget nye baner og hall. Det ble investert i trenere, og forholdene lagt til rette for at unge spillere kunne få en god utviklingsarena. Etter hvert kom resultatene. Eiger rykket opp, økonomien var solid, og Eiger FK fikk et godt omdømme lokalt og regionalt. 

Da Søgne FK trengte ny trener og sportslig leder, tok Svein Enersen kontakt med Thor Jostein Dyrnes. Samtalene løp over tid, og endte med at Dyrnes takket ja til å tiltre som A-lagstrener og sportslig leder sammen med Jarle Olafsen.
– Nå fortsetter vi med å bygge klubb, rett og slett, slår Thor Jostein Dyrnes fast.

Klubbånd og samhold

Både Olafsen og Dyrnes kommer fra klubber som har hatt stort fokus på å bygge klubbånd og samhold, noe de ønsker å nære opp under på beste måte i Søgne FK.
– I Eiger hadde vi fellesdugnader hvor alle lag var representert. I tillegg til at det betød mye for økonomi og drift, var det med på å bygge klubbånd. Her i Søgne er det litt annerledes.  Her tenker lagene mer på seg selv. En endring på dette hadde vært positivt, fremholder Dyrnes.

Sorry. No data so far.

Back To Top