fbpx
skip to Main Content
ENKELT: Det er nå blitt enklere å sende og motta pakker. Foto: Kimm Såtvedt

Nå kan du sende pakker fra din egen postkasse

Pakker leveres i titusentall via Posten, mye på grunn av økt netthandel. Nylig ble det registrert dobbelt så mange forsendelser sammenlignet med samme uke i fjor. Det skyldes en ny tjeneste fra Posten som gjør det lettere for privatpersoner å sende pakker.

 

«Pakke i postkassen» er en tjeneste som rettes mot nettbutikker som selger småvarer. Til forskjell fra ordinære brevsendinger, er det muligheter for sporing, slik det er for ordinære pakker.

– I tråd med at nordmenn ønsker å få stadig flere varer levert hjem, i en periode hvor mange ikke ønsker å besøke butikker, ser vi at Pakke i postkassen er en velkommemn tjeneste. Kravet for å benytte den enkle og rimelige løsningen, er som navnet tilsier, at pakken får plass i postkassen, sier konsernsjef Tone Wille.

Henter i postkasse

Økningen for Pakke i postkassen er bedtydelig, og i mars var den på nesten 150 prosent. Det gjør tjenesten mer populær enn i høysesongen rett før jul, selv om andelen pakker totalt er mye større før høytiden.
– Vi ønsker å medvirke til at det norske folk får en så enkel hverdag som mulig, selv i krisetider. Derfor har vi midlertidig økt vektgrensen på sendingene fra to til fire kilo, hvilket fører til at flere får glede av tilbudet, forklarer Wille.

I følge undersøkelser, ønsker helst nordmenn å få pakkene levert i postkassen. Volumet på dette tilbudet er tidoblet fra siste uke i februar til siste uke i mars. Foreløpig har Posten valgt å ikke ta ekstra betalt for å plukke opp kundenes sendinger fra deres egen postkasse. Denne tjenesten går ut på at postbudet henter pakken i din postkasse, som du ønsker å sende, for eksempel i retur til nettbutikk. Du må bare passe på å bestille henting.

Back To Top