fbpx
skip to Main Content
SEMIFINALIST: Sunniva Høiåsen Frigstad (19) fra Vennesla deltar i Miss Norway 2020. Foto: presse

Sørlending til semifinalen i Miss Norway

– Det har vært spennende og det skal bli gøy å se hvor langt jeg kan komme, sier Sunniva Høiåsen Frigstad (19) fra Vennesla.

 

Sørlandspiker gjør det skarpt i Miss Norway-konkurransen for tida. Helene Abildsnes fra Søgne har vi tidligere stiftet bekjentskap med. I år er det Sunniva Høiåsen Frigstad (19) fra Vennesla sin tur til å markere seg.

Ligger til familien

Hun innrømmer at det er en aldri så liten drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse. Nå har hun nådd semifinalen. Deretter venter nasjonal finale, dersom hun blir utvalgt, og til slutt deltakelse i den internasjonale missekonkurransen.

– Jeg har alltid hatt lyst å delta i en slik konkurranse. Mote har alltid interessert meg. I tillegg vant min tante, Charlotte Høiåsen Salvesen, den norske konkurransen i 1997, og hun har helt siden jeg var liten fortalt meg historier fra konkurransen, og vist meg kjolene hun hadde på seg. 

Sunnivas tante gikk helt til topps i konkurransen den gang.
– Det har inspirert meg til selv å melde meg på for å oppleve noe av det samme.

Poeng-jakt

Hun meldte seg egentlig på for moro skyld, men kort tid etter hun meldte seg på, kom svaret om at hun var valgt ut til å delta i Miss Norway 2020, blandt 71 påmeldte. Etter diverse innledende runder, er hun blant 17 andre som har nådd semifinalen.
– For å komme videre til semifinalen, må deltakerne sanke poeng fra ulike typer aktiviteter. Her handler det nemlig ikke bare om utseende, presiserer sørlendingen. 

Som deltaker i konkurransen må man arbeide for veldedige organisasjoner, drive med markedsføring av seg selv og sin deltakelse i konkurransen, og ikke minst skaffe samarbeidspartnere og sponsorer, for å vise at deltakerne kan inngå og overholde avtaler og samarbeidsprosjekter.

Blogger

Underveis må deltakerne levere portretter samt bilder i treningstøy, i cocktailkjole og i vanlig utetøy. Etter den innledende runden, har Sunniva vært på catwalk-kurs i Oslo.
– Det var veldig nytt, og  jeg lærte masse, ler hun.

Hvordan hun har opplevd Miss Norway så langt, kan du lese om på bloggen hennes.

Studerer

Foran selve finalen, skal deltakerne vise en presentasjonsvideo av seg selv. Selve semifinalen finner sted 18. april. Den store finalen går av stabelen i 8. august i Oslo.
Sunniva tar nå første året på markedsføring og ledelse ved UiA. Planen er å fortsette skolegangen parallelt med skjønnhetskonkurransen.

Hun har allerede hatt flere oppdrag som modell, blant annet for brudesalongen Snefrids Hus i Grimstad, ved siden av å arbeide i butikk på deltid.
– Både studiene og yrket involverer mennesker, og det er både interessant og givende, sier Sunniva. 

Alle kan delta

Missekåringer kritiseres ofte fordi de fremmer et skjønnhetsideal som jenter kan slite med å etterleve.
– Fokuset i Miss Norway går ikke på kropp og seksualitet. Det er fokus på den indre såvel som den ytre skjønnheten. Det er heller ikke krav om å ha en viss høyde for å kunne være med.

Hjertesaker

I konkurransen blir man også bedt om å snakke om sine egne hjertesaker og jobbe for dem. Å belyse psykisk og fysisk vold, samt voldtekt, er en av Sunnivas hjertesaker.
– Det skjærer i hjertet å se hvor mange kvinner som utsettes for dette. Jeg har noen i min bekjentskapskrets som har opplevd dette, og det har vært fint de gangene jeg har kunnet være en samtalepartner for dem. Nå jobber jeg for å kunne arbeide enda mer aktivt i forhold til dette, gjennom organisasjoner som har dette på sin agenda, som Stine Sofies Stiftelse.

Back To Top