fbpx
skip to Main Content
TINDERELLA: Dating på sosiale medier har blitt et stort tidsfordriv for mange, digitale utenlandsreiser blir også mer og mer populært. Illustrasjonsbilde: Lisen Vennesland

Tinderrella – singellivet under sosial distansering

I disse tider er det mange som kjeder seg litt ekstra. Dette gjelder nok spesielt for oss single. For bare noen uker siden gikk jeg fra det å leve, om ikke det mest aktive livet, så gikk jeg i hvert fall ut og traff folk.

.
Nå lever jeg i en ensom tilværelse og føler meg litt som en eremittkreps, her i den lille leiligheten min. Jeg burde jo hatt en mann å ha karantene sammen med – den ultimate forholdtesten, men slik er det altså ikke. Selv om jeg vet vi alle må gjøre en sosial dugnad nå, og holde oss hjemme, kan jeg bare ikke la være å synes synd på meg selv. Jeg tror vi er mange om dette. To uker inn i den sosiale dugnaden har jeg gitt etter  for datteras rop etter kjæledyr, og vi har fått en undulat. Det er ikke en mann, men det er da i hvert fall noe.

Butikkflørt

Det nærmeste jeg har kommet en mann i denne perioden, var i forrige uke på Meny da jeg kræsja i en mann i hermetikkavdelingen. Selv om dette selvfølgelig var veldig spennende, kunne jeg ikke la være å tenke på om han hadde husket å takke ja til antibac i det han gikk inn i butikken eller ikke. Den hete romansen gikk derfor fort over og jeg tok med meg bokstomatene jeg skulle ha og gikk hjem.

Hjem til Tinder

Lengselen etter menneskelig kontakt, litt kjærlighet stiger i takt med antall dager jeg er inne. I et desperat forsøk på å lette på trykket har jeg lastet ned flere datingapper. Tinder er den som blir mest brukt. Nå som vi alle har tvungen sosial distansering, blir også måten vi dater på litt annerledes. Alle vi single i hele verden er nå i den samme digitale båten. Det er blitt en markant økning i bruk av datingapper nå og Tinder har åpnet for gratis bruk av «Passport». For de som ikke vet, så gir dette deg muligheten til å sweipe i alle land. Nei, dette er ikke en reklame for Tinder Passport, men det er en kjempemulighet å kunne ta en digital reise til et annet land om du ikke finner noen å prate med her hjemme. Eller om du bare vil få en litt annen opplevelse. Jeg har jo gjort en skikkelig investering for en stund siden og skaffet meg Tinder Gull (inkludert Passport) , så jeg er altså et hestehode foran allerede.

Ny hobby

Jeg sveiper i alle verdens land og litt flaut er det å innrømme at ved siden av hobbyer er dette nå blitt et av mine største tidsfordriv. Nå kan jeg prate med Luigi fra Italia, Pierre fra Rivieraen eller han som ligner på Ryan Gosling som jeg «fant» i Spania. For nå er det likt for alle. Vi er inne, alene i våre respektive hjem, og vi er sultne, sultne på kjærlighet. Lite har jeg tenkt på at jeg muligens skylder flere menn et forhold når jeg endelig kommer ut av dette huset.
.
I går matchet jeg faktisk med en som bor i England. La oss kalle ham Charles, for det var det han het. Etter å ha snakket litt, utvekslet vi telefonnummer og pratet litt til på Whatsapp. Plutselig ringer han. Videosamtale. Jeg skvetter til, for jeg tør jo ikke ta den. Profilbildet mitt vil jo umulig samsvare med hvordan jeg ser ut nå, her jeg sitter fortsatt i samme grå joggebukse på fjerde dagen, med en mystisk flekk på t-skjorta, null sminke og et fuglerede til hår. For jeg har gått litt crazy med tørr-shampoen i det siste, og etter jeg fikk den undulaten er det jo nesten umulig å fokusere på noe annet.
.
Illustrasjonsbilde: Lisen Vennesland Følg Lisen på Instagram: lisenven

Jeg tar ikke telefonen. Derimot lar jeg den ringe ut og venter 15 minutter før jeg forfatter en løgn tilbake om at jeg var i en annen telefon. I tilfelle han skulle ringe igjen, legger jeg til at jeg nå er på vei i dusjen. Tinderrella… Jeg prøver å tenke at jeg er litt som Tornerose i denne tiden.

Tinderrella

Hun sov i 100 år før hun endelig fikk kysse prinsen sin og vekket hele kongeriket til live igjen. Nå håper jeg at det tar mindre enn 100 år før denne pandemien er over, men tenk om man kunne være så heldig å komme ut av karantene med en ordentlig date å glede seg til. Det å sitte ansikt til ansikt med noen på restaurant, spise mat og drikke vin og holde hender føles nå som en fjern drøm. Selv om vi alle nå må minimere vår sosiale sirkel i det virkelige liv, så er det jo en ypperlig mulighet til å utvide den online.
.
Det blir kanskje litt vanskeligere å treffes etter corona om din utkårede bor flere flyturer unna, men ingenting er umulig. Det kan jo bli tidenes kjærlighetshistorie om hvordan dere ble stormende forelsket midt i Coronapandemien. For noen fine historier må det jo komme ut av dette også?! For å ta moderne karantenedating til et nytt nivå har jeg avtalt med Charles fra England og prøve på nytt. Vi skal ha en videodate i kveld med vin. For hva annet skal man finne på? Happy online dating, stay safe og ikke gjør noe som jeg ikke ville ha gjort!

Sorry. No data so far.

Back To Top