fbpx
skip to Main Content
PASSER PÅ: Redningsselskapet har tatt alle forholdsregler for en trygg påske på sjøen, og oppfordrer deg til å gjøre det samme. Foto: presse

– Vi er klare for påsken

Forrige uke gjennomførte Redningsselskapet et mannskapsskifte på skøytene sine. De frivillige sjøredningskorpsene er dessuten klare til å rykke ut innen 30 minutter fra varsling. Dermed skulle Redningsselskapet være klare til å hjelpe de som trenger det langs kysten i påsken.

 

Forrige uke byttet Redningsselskapet ut mannskapet på alle sine redningsfartøy med fast besetning. På samme tid har tilgangen på smittevernutstyr vært kritisk lav. Redningsselskapet trengte å se an resultatet av disse to forholdene før man kunne gi klare råd til båtfolket i høytiden.

– Det har vært utfordringer med dette skiftet. Nå er vi imidlertid der vi skal være. Til tross for en krevende tid, med sykdom, karantenebestemmelser og begrensninger på reiser innenlands og fra utlandet, er vi i dag sikre på å kunne levere god beredskap for alle som er på sjøen, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

Takker båtfolket

Redningsselskapet takker båtfolket for hjelpsomheten, og for at de enn så lenge har etterfulgt oppfordringen om å vente med båtturen.

– Det har gjort det mulig for oss å etablere en beredskap som kan være rustet til å stå gjennom denne krisen. Det er likevel på sin plass å be båtfolket om at de forholder seg solidarisk til myndighetenes råd om smittevern. Vi ber også alle om å bruke litt ekstra tid på service og vedlikehold, og om å ikke dra ut på langtur, men holde seg i nærområdet denne påsken. På den måten sikrer vi sammen at beredskapen er der for de som trenger den mest, forsikrer Lind.

God tilgjengelighet

De siste tre påskene har Redningsselskapet utført over 600 oppdrag rettet inn mot dem i fritidsbåt.

– Mange av disse oppdragene er både tidkrevende og utsetter mannskapene for nærkontakt med folk som behøver hjelp. I den situasjonen landet befinner seg i nå, føler vi at det er naturlig å be båtfolket om å være med på dugnaden for å minimere smitterisiko. Vi ber derfor folk om å være ekstra nøye når de bruker båten, og være forberedt på å møte oss i smittevernutstyr, sier skipsfører Loenget.

Høysesong for privatbåten

Påsken er høytid for friluftsliv, og for mange båt- og hyttefolk selve sesongstarten. På grunn av de ekstraordinære forholdene, gikk Redningsselskapet tidlig ut og bad folk om å unngå båtturer som ikke var helt nødvendige. Dette var kun en oppfordring, og må ikke ses på som et forbud.

– Vi bare håper folk vil anvende sunt bondevett. Vi har i alt 95 000 viktige medlemmer som har båt og vi er der for dem.  Nå er vi godt forberedt, og oppfordrer båtfolket til også å tenke sikkerhet, forteller generalsekretæren.

God beredskap

Fritidsbåten er ikke de eneste bekymringene Redningsselskapet har. Skøytene berger mange fiskebåter til dagen, slik at de kan fortsette fangsten sin uavbrutt. Redningsskøytene har dessuten et mandat som ambulansefartøy langs hele kysten.

– Gjennom god og systematisk smittekontroll, og en unik stå på vilje og forståelse for situasjonen, går Redningsselskapet inn i påsken med god og robust beredskap. Om du ønsker å bruke båten i påsken er vi klare. Men det er viktig at du sjekker båt og utstyr før du legger ut på tur, oppfordrer direktøren for sjø, Tobias Bang-Hansen.

Back To Top