fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Vågsbygdartisten har nylig gitt ut en ny single som vi har vurdert.

Musikknytt

Vi holder deg oppdatert på noen av de siste musikkutgivelsene, med ekstra fokus på lokale artister og band.

 

I am K

Megalomania
ROCK – ALBUM
Utgitt 27. mars

Normalt ville man karakterisert dette som pop, men et band i 202 som har så mye gitar fortjener hedersbetegnelsen rock. Kristiansandgruppa satser på stemningsfulle melodlandskap, krydret med en og annen oddetakt.
Andrealbumet åpner med singelen Not Friends. Smart. Ingenting bryter isen som en gammel flørt. Oppfølgeren er ikke skivas mest spennende låt, men dynamikken i vokalen på denne og på Still Breathing veier opp. Tidligere har det latet til at vokalist, Oda Ulvøy, kun har to volumnivåer på vokalen sin. På disse nevnte låtene, viste hun at hun har mer å by på.

Tredjekuttet, Bobby, som var siste single, setter tempoet og stemninga for resten av skiva.
Tittelkuttet, Megalomania, kunne vært filmmusikk til en eventyrfilm. Den har nemlig det storslagne, episke uttrykket, med et tilsnitt av sårbarhet.
Singelen fra 2019, Maniac, er med på å holde tempoet og drivet oppe, og er en fin låt å kjøre bil til.
Future er albumets kanskje mest fengende låt og burde derfor vært radiosingelen.
På Cold World er vi tilbake igjen i filmmusikkens uttrykk, om enn noe mindre episk.
Avslutningssporet byr på en forrykende gitarsolo og viser at I am K har større spennvidde på musikken sin enn tidligere.

Ylva

Flame
POP – SINGLE
Utgitt 27. mars

På Flame høres det ut som om Ylva forsøker å hedre sine 90-talls Rn´B-helter. Melodien er så datert at vi måtte sjekke om det faktisk var Universal som var utgiver. Beaten er moderne nok, men likevel totalt uinteressant. Dusinvare uten særpreg.
Vågsbygdartisten synger bra nok. Voksent, med trøkk og selvtillit. 

Med tanke på kvaliteten Ylva har holdt på tidligere singler, var dette skuffende. Gjesteartisten fra Molde, Jesper Jenset, bidrar ikke til å dra opp helhetsinntrykket nevneverdig. Nerven han legger i fremførelsen er på grensen til gåsehud, men melodien er den samme.

Kholebeatz, 46Simmy feat. T.E. Terror

Midnight Wv
RAP – SINGLE
Utgitt 3. januar

Kristiansand-produceren, Kristian Hole, bedre kjent som Kholebeatz har slått seg sammen med kristiansandrapperen 46Simmy, døpt Simon Tellefsen, om denne låta.
Teksten er lite original, men til gjengens forsvar er mikken litt lav i miksen, så det kan hende det er noen geniale rhymes som har gått oss hus forbi.
Likevel, dette låter tøft nok. Selv om beaten er old school, er lydbildet oppgradert. Flowen er kul og dynamikken krever sin oppmreksomhet.

Nadroa

The Old Were Best
ROCK – SINGLE
Utgitt 9. april

Grunge´n er ikke død. Det beviser denne gruppa her. Endelig er det noen som gir ut noe skikkelig kompromissløs og ektefølt rock. Thomas Holums stemme låter ikke ulikt Kurt Cobain sin. Det rå lydbildet minner mer om Neil Young når han går elektrisk. Det høres ut som om låta er spilt inn live i studio. Den tilsiktede tempoøkninga er også noe vi forbinder med Neil Young, men det hadde virket proffere om den var litt mer stabil. Selve avslutninga fremstod også litt rotete og lite gjennomtenkt.

Låta er skikkelig tøff og gir mersmak, men det hele blir litt repetetivt når refrenget og verset flyter sammen.  Lengden på sangen tikker inn rett under fem-minuttersmerket og det er ikke for langt.
Det er ikke lett å tyde teksten, men det var det heller ikke på Nirvanas bestselgende album, «Nevermind». The Old Were Best er jaggu sikkert og visst. Vi får håpe disse arvtakerne av sjangeren holder distansen og er i stand til å vokse som band som forgjengerne gjorde. Dette virker lovende men noe uferdig.

Back To Top