fbpx
skip to Main Content

Anti-bac tilbake igjen på apotek

Grunnet koronasmitte har apotekene blitt tømt for hånddesinfeksjonsmidler. Når påskeferien er over, vil apotekhyllene raskt fylles opp igjen. Produktene er i ferd med å sendes ut til utsalgsstedene.

 

Det er Pharma Production og produkteier Serviceproduksjon i Apotekforeningen som har gått sammen om en løsning. Samtalene startet for litt over tre uker siden, hvilket ledet til en rask produktutvikling.
– Serviceproduksjon har vært opptatt av at et nytt preparat både skal produseres, fylles, merkes og klassifiseres i henhold til riktig regelverk. Alle parter har vært behjelpelige med å få tatt raske avgjørelser og leveranser, og dette har vært helt nødvendig for å få produktet frem så fort, presiserer Reidun Ree, daglig leder i Serviceproduksjon.

Effektive tiltak

For at Pharma Production kunne starte produksjonen av håndsprit var det mye som måtte komme i stand først. Blant annet var det en utfordring å oppdrive pasende flasker.
– Som legemiddelbedrift har vi kompetansen til å produsere slike produkter, men i koronakrisen oppstår det mange nye utfordringer med innkjøp av råvarer og emballasje. Emballasje er i denne sammenhengen en utfordring når hele verden trenger småflasker akkurat nå, forklarer Bibbi Paust, prosjektleder i Pharma Production.

Tilgjengelig etter påske

Mange leverandører har medvirket for å skaffe til veie nødvendige råvarer. De siste nådde produsenten på fredag for en drøy uke siden, og allerede morgenen etter startet fremstillingen av Hånddesinfeksjon NAF.
– Vi produserer et stort antall hånddesinfeksjon per skift. Den første leveransen ble sendt til grossistene tirsdag i påskeuken, og vil snart være tilgjengelig på apotek, lover Paust.

Flaskene på 50 og 100 ml vil fylles fortløpende, så lenge det er bestillinger.
– Vi produserer så mye hånddesinfeksjon vi kan, og har ansatt ytterligere tre personer for å kunne holde tritt med etterspørselen.

Kortreist

Oppskriften på Hånddesinfeksjon NAF er satt sammen av Serviceproduksjon og Pharma Production. Produktet tilberedes i Pharma Production sine lokaler. Dette er lokaler som er egnet for å kunne lage brannfarlige produkter med alkohol.
– Situasjonen vi er i nå viser hvor viktig det er å bevare nasjonale tilvirkningsmuligheter, enten det er produksjon av desinfeksjonsmidler eller legemidler. At vi etablerer effektivt beredskap i situasjoner som denne, kan ikke poengteres sterkt nok. Dette krever rammebetingelser som muliggjør lønnsom drift under normale omstendigheter. Her er det fortsatt en vei å gå, mener Paust.

Back To Top