fbpx
skip to Main Content
RETT HJEM: Nye vanner har fått meg til å bestille både mat på døren og prøve ut nye rutiner.

Nye vaner

Nå har det gått over en måned siden Norge kom med de nasjonale retningslinjene for smittevern.

 

Det har vært en meget spesiell måned. Vi har nok alle lagt til oss en del nye vaner. Når det er sagt er det faktisk noen ting jeg bare elsker med denne nye livsstilen!

Mat på døren

Vi blir jo oppfordret til å handle lokalt, og jeg har bidratt med å bestille mat på døren fra samtlige restauranter i byen. Nå tilbyr de fleste også kontaktløs levering, så man trenger ikke ha kontakt med et eneste menneske. Introvert heaven!

Jeg husker da nærbutikken min startet med selvbetjente kasser. Det var en like euforisk følelse. Tidligere når jeg har bestilt mat på døren har jeg tatt meg selv i å åpne døra for budet og rope inn i leiligheten at maten er her selvom jeg egentlig er helt alene. Jepp, alle de hamburgerne de er til meg!

Hjemlevering av matvarer generelt synes jeg er en fantastisk ide. Det blir det neste å prøve. Da slipper man jo å stå i kø. Kø er det verste jeg vet. Aller mest irriterende er det når folk sniker. «Jeg bare hopper foran deg her, jeg skal bare ha denne stangsellerien». Hva er det som får deg til å tro at din stangselleri er viktigere enn min pose med Mexicansk Fiesta chips?

Videosamtaler

I en verden med mindre sosial kontakt har videosamtaler blitt mer brukt enn noen gang. Min datter har også brukt dette aktivt og har hatt en rekke videosamtaler med venner. Det er lett å glemme at man plutselig ikke er helt uforstyrret i leiligheten når hun løper rundt med ipaden og videosamtale er på. Det fikk jeg flaut erfare da jeg åpnet døra til baderommet, splitter naken, for å gå over på soverommet å finne klær. Her må vi lage noen nye regler, kjenner jeg.

Intimsone

I disse tider trenger man i alle fall ikke være redd for at noen skal invadere din intimsone. Det ser man spesielt når man er å handler i disse dager. Det er noe unaturlig og merkelig som skjer. I situasjoner hvor jeg tidligere hadde strekt meg litt for å få tak i en klase bananer om noen sto litt dumt til, må jeg nå stå en, og aller helst to meter unna å stirre tomt ut i lufta mens jeg venter på min tur. Det kan være ordentlig kleint.

Folk observerer hverandre hele tiden. Ikke ta på ting unødvendig. Kom du borti en pakke med rugbrød? Synd for deg, nå må du faktisk kjøpe de!

Hygiene

Selvom jeg alltid har vært meget hygienisk og elsker å dusje, er dette nå tatt til et helt nytt nivå. Det er antibac over alt hvor vi ferdes og jeg er redd jeg skal få promille av å bruke dette så ofte som jeg gjør. Går det an?

Jeg vasker, skrubber og smører hendene inn med såpe og antibac. En skulle nesten tro jeg var lege og klargjorde meg for en kirurgisk operasjon. All huden på hendene mine, den er ny, og den er rød og tørr! Jeg må gå til innkjøp av Spenol for å myke de opp igjen. Det er i alle fall ingen som vil jeg skal ta på de med de tørre hendene jeg har nå.

Jeg lurer på hvordan det blir når pandemien er over og vi sakte men sikkert kan gå tilbake til normalen igjen. Kommer vi til å fortsette med 2 meters avstand til hverandre? Er joggebukse og ansiktsmaske det nye fashion statement og vil en tur på matbutikken være det mest risky du gjør? Det vil kun tiden vise.

Back To Top