fbpx
skip to Main Content

TEMA: Lykkelig

Mange sier at følelsen av lykke er et valg.

 

Min første tanke er at det er det største tullet jeg har hørt. I skrivende stund sitter jeg med et tørt knekkebrød fordi jeg prøvde å være sunn. Jeg har hatt en lengre tøff periode og på toppen av alt har jeg i dag kranglet med undulaten min. (Ja, faktisk! Vi er venner igjen nå.)

Lykken er et valg. Kan det faktisk være noe i det?

For hva er det egentlig som gjør oss mennesker lykkelige? Er det rikdom? Stort hus, hytte på Hovden og Tesla?

Undersøkelser og forskning sier nei.

Det er relasjoner, vennene dine, familien din. De gode menneskene i livet ditt som du har rundt deg og tar vare på.

Alle har vi vært ulykkelige på et punkt i livet, kanskje er du som leser dette ulykkelig akkurat nå. Jeg tror mange mennesker gir seg selv lov til å gå rundt å være ulykkelige. Jeg har selv vært der og vet hva som kreves av enn for å løfte seg selv opp og tilbake i balanse.

 

Opplevelser

Økonomi er selvsagt viktig for å være lykkelig. Det kommer man ikke unna.

Allikevel kan ikke lykke kjøpes for penger. En dyr jakke eller designerveske vil kanskje gi deg et kick der og da, men gleden er ikke langvarig. Skal du bruke penger i jakten på lykke så bruk det på opplevelser. Noe du kan se tilbake på. Noe som vil gi deg gode minner for livet.

Lykke kan du ikke kjøpe på butikken, det kommer innenfra. Det kommer fra deg selv.

Ingen kan gi eller ta det ifra deg.

Det er nettopp dette som er den gode nyheten. Du har det inni deg, du har hatt det hele tiden. Du må bare finne den igjen.

Det kjente ordtaket som lyder «du er din egen lykkes smed» vil for alltid være høyaktuelt og superviktig! Spesielt når vi lever i en tid med høyt kroppsfokus, sosiale medier som forteller deg hvordan du skal være og ikke være, press fra jobb og skole. Følelsen av å aldri være bra nok.

La meg bare si deg en ting; du er bra nok akkurat slik du er!

 

Skryt av deg selv

Dette er litt snålt og egentlig ganske flaut å innrømme, men jeg har et ritual jeg pleier å gjøre hver morgen når jeg står opp og hver kveld før jeg legger meg.

Jeg står foran speilet sminkeløs og sier høyt til meg selv hvor fantastisk flott jeg er! Både utenpå og inni. Jeg er en god mor. Jeg er heldig. Jeg har gode venner. Jeg er bra nok.

I dag skal jeg bruke en time på meg selv og noe som gir meg glede. I mitt tilfelle er det å tegne. Gå en tur. Lage noe god mat. Være sammen med datteren min.

Hva er din ting? Hva gjør du når du skal ha egentid? Hva gjør du for å sette pris på deg selv?

Finn ut hva det er og sett av tid til det. Ring en venn.

Utforsk. Gå litt ut av din egen komfortsone. Prøv noe nytt. Du trenger ikke ta helt av, slik jeg gjorde da jeg dusjet en hel uke i mannegarderoben på camping i fjor sommer.

Jeg tenkte jo det var litt rart at det alltid bare var menn i dusjen, men jeg trodde kanskje det skulle være sånn på camping..

Selvom dette var et uhell, så blir faktisk livet bedre når man gir litt f og ikke er så redd for å feile hele tiden. Man dummer seg kanskje ut, men får til gjengjeld en morsom historie å fortelle.

 

Jeg har overhodet ikke noen erfaring som motivational coach, men i dag følte jeg bare for å spre litt glede og å fortelle akkurat deg som leser dette hvor fantastisk flott du er! Nettopp fordi jeg vet hvor viktig dette er å høre.

Når du er lykkelig er du på ditt beste.

Ikke bare emosjonelt, men også helsemessing.

Disse tingene henger sammen. Det å være glad smitter.

For å ha det bra med andre må du ha det bra med deg selv først.

Omgi deg med de gode personene du har i livet ditt. Sett pris på de små tingene også, og husk at du er så absolutt verdt all lykke i hele verden.

Du er bra nok!

Back To Top