fbpx
skip to Main Content
FORNØYDE: Jan Erik Groos og Tom Albrigtsen fra Fair Deal Gruppen er strålende fornøyde med å få ta en del i «Nye Telenor Arena». Arkivfoto

Landet superkontrakt på Fornebu

Etter mange år med underskudd har ledelsen av Telenor Arena tatt grep og satser tungt på å få tallene til å snu. Med seg på laget har de fått Grimstadfirmaene Fair Deal Gruppen og Tribuneservice.

 

  • Vi er valgt inn som samarbeidspartner og skal jobbe sammen med eieren og arkitekten for å utvikle den optimale sitteløsningen for arenaen, forteller Tom Albrigtsen, Partner og Prosjektleder i Fair Deal Gruppen.

 

I dag blir det arrangert rundt 40 arrangementer årlig i den 10,400 kvadratmeter store hallen som har blitt gjestet av verdensberømte artister som The Rolling Stones, Justin Bieber, Madonna og Lady Gaga. Telenor Arena har også fungert som et senter for messe, kurs og idrettsarrangementer.

 

Løpende drift

Dessverre har Telenor Arena vært et pengesluk og har årlig hatt et underskudd på rundt 30 millioner. Nå ønsker eierfamilien Ulrichsen og sammen med ledelsen i selskapet å snu trenden.

– Vi har reist til 40–50 haller i hele verden og sett at arenaer som er langt mindre enn Telenor Arena, har mange flere arrangementer og ikke minst besøkende, sier administrerende direktør Rasmus Sandnes i Euforum Holding.

 

Han opplyser om at det i mindre haller gjerne blir arrangert 300 arrangementer årlig med nærmere én million besøkende.

  • Hele øvelsen for oss er å få en mer løpende drift på arenaen og gjøre den mer fleksibel, sier Sandnes.

 

Møte kravene

I «Nye Telenor Arenda» legges det opp til en arena som flere kan bruke og Albrigtsen forteller at målet til Grimstadfirmaene er å bidra til at aktører innen idrett, kultur, musikk får et topp moderne anlegg de kan benytte. Også kommersielle aktører og konferanser ønsker velkomne til Fornebu.

  • Den nye arenaen skal inneholde flere flater og en konfigurasjon som skal huse både topp- og bredde innen idrett, og bli Norges heftigste konsertarena, sier han.

 

Planen er at arenaen skal få en tilskuerkapasitet som kan ta imot store stjerner til konserter og store internasjonale idrettsarrangementer.

  • Man må møte kravene de store artistene krever for å spille, og antallet det Europeiske Håndballforbundet krever i forbindelse med sluttspill i håndball EM og VM, legger Albrigtsen til.

 

Fornøyde
Fair Deal Tribuneservice har spesialkompetanse innen sete- og tribuneløsninger og leverer alle typer seteløsninger til auditorier, idrettshaller, skoler, stadion, kulturhus og kinosaler.

  • Å få anledning til å jobbe med å utarbeide mulige løsninger i denne arenaen åpner opp for å tenke helt nytt, sier Thor Johnsen, teknisk prosjektleder i Fair Deal Tribuneservice.
  • Nå har vi rom for å skape helt unike løsninger og vi har tro på at vi vil kunne skape Norges mest fleksible og funksjonelle arena, legger den stolte prosjektlederen til.

Nylig har Grimstadgründerne levert sete og tribuneløsninger til blant annet Trondheim Spektrum som i år var vertskap for Håndball EM 2020 og finalen i Melodi Grand Prix.

  • For å sikre de beste løsningene jobber vi alltid tett sammen med våre oppdragsgivere og ikke minst arkitekter under planleggingsfasen for å sikre et optimalt resultat. Vi er svært stolt av å få denne muligheten og gleder oss til å jobbe med eierne og Reiulf Ramstad Arkitekter som er valgt som arkitekt for prosjektet på Fornebu, avslutter Albrigtsen.

 

PROSJEKT: Grimstadgründerne er stolte over å få ta del i å utvikle prosjektet. Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter
STORT: «Nye Telenor Arena» skal bli et superanlegg for idrett, kultur og musikk. Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter

 

Back To Top