fbpx
Annonse:
GRÜNDER: Fredrik Opheim, Som Er Tidligere Gründer Av Filmproduksjonsselskapet Batfis,h Er Nå I Gang Nytt Prosjekt. FOTO: Markus Hausevik Johnsen
GRÜNDER: Fredrik Opheim, som er tidligere gründer av filmproduksjonsselskapet Batfis,h er nå i gang nytt prosjekt. FOTO: Markus Hausevik Johnsen

På jakt etter den perfekte location

Arendalsgutten Fredrik Opheim, som også er tidligere gründer av filmproduksjonsselskapet Batfish, er nå i gang med et helt nytt prosjekt. Han utvikler en digital plattform som skal være et hjelpemiddel for filmfotografer, stillbildefotografer, location-speidere og produksjonsselskap over hele Europa.

 

  • Se på det litt som en avansert Airbnb for film- og fotoformål, sier Fredrik til Arendals tidende.

For øyeblikket jobbes det med å sikre finansiering, men de har gjennomført et lite forprosjekt og gjort initielle undersøkelser i markedet som bekrefter at potensialet er til stede.

God location avgjørende

Filmfotografer, stilbildefotografer, location-speidere og produksjonsselskaper bruker enorme ressurser på befaring for sitt «neste» prosjekt. En god location er avgjørende for en vellykket produksjon, og dette var noe Fredrik Opheim hadde fått kjenne på etter fem år med filmproduksjon i Batfish. Det var da han kom på ideen om å lage en digital plattform for å forenkle denne prosessen.

  • Etter fem år i filmproduksjonsbransjen har jeg kjent på denne prosessen på godt og vondt, irritasjonen og frustrasjonen rundt å kartlegge hva som finnes der ute, og den gleden når du finner den perfekte location, mimrer Fredrik Opheim.

Uveil

Firmaet som jobber med å utvikle den digitale plattformen har fått navnet Uveil og består av Fredrik Opheim som gründer og daglig leder. Selve utviklingen ledes av Magnus Berglund og hans stab i Quicktech Web AS.

Hva de ønsker med prosjektet, er et stort spørsmål.

  • Vi ønsker å effektivisere bransjen slik at vi får bedre prosesser som gir verdi til alle aktørene i denne bransjen. Locations er en av flere prosesser som vi ønsker å ta tak i på lang sikt, forteller Fredrik.

Bransjen og miljøet

Mange privatpersoner kjenner ikke til behovet i bransjen og det fører til at man går glipp av flere unike locations. Dette ønsker de å endre på med å få denne digitale plattformen på markedet. Da vil private utleiere få mulighet til å legge ut bilder og informasjon om sin location. En typisk location kan være alt fra hus, leiligheter, hytter, næringslokaler eller uteområder. Dette kan spare miljøet for mye unødvendig reising og bransjen for store kostnader. Det kan også bli en vesentlig inntektskilde for eiere av locations.

  • Det er som med mange andre bransjer, tilknyttet mye reising til dette, og hvis en detaljert og informativ plattform kan spare både location scouts og produksjonsselskaper for én eller to ekstra befaringer, har vi gjort mye for både bransjen og miljøet, mener Opheim.