fbpx
skip to Main Content
PIKE MED FROSK: Skulpturen, som vanligvis har blitt satt ut hver vår, har ikke vært å se de siste årene, nå kommen den tilbake. Arkivfoto: Eyvind Øyraas.

«Pike med frosk» blir satt ut denne uken

I den lille dammen ved parken på Margaretastiftlesen har i flere år Arne Durbans fonteneskulptur «Pike med frosk» gledet de mange eldre som bruker parken. De siste årene har den ikke vært å se, mange brukere av området lurer på hvorfor?

 

Parken, som er omkranset av de tre institusjonene for eldre, Margaretastiftelsen, Solhaug og eldreboligene i Lykkensborgveien er spesielt tilrettelagt med lett adkomst både for rullator og rullestol. Dammen, med trær og blomster på alle kanter, er et flott sted å nyte våren eller fine sommerdager, og den lille «fontenepiken» med en frosk i hendene lager litt liv i vannspeilet til glede for mange som kanskje ellers har en litt ensformig tilværelse. De siste årene har den ikke vært å se, men nå kommer den tilbake.

Såvidt Arendals Tidende har brakt i erfaring er det en kombinasjon av pumpeproblemer og hærverk som har vært årsaken til at den ikke er satt ut de siste årene. I løpet av en ukes tid skal den imidlertid være på plass igjen.

På en henvendelse til Arendal Eiendom KF, får vi denne opplysningen fra Ragnar Bakken på sms:
Til uka skal dammen rengjøres og fontenen settes i drift.

 

TOMT: Dammen er ikke det samme uten fontenen. Nå blir den renset før fontenen blir satt ut. Foto: Eyvind Øyraas.
Back To Top