fbpx
Annonse:
STORE STYRKER: Brannmannskaper Fra Både Arendal, Froland Og Tvedestrand Kjempet Mot Flammene, Som Også Truet Et Boligområde I Nærheten Der Ti Personer Måtte Evakueres.
STORE STYRKER: Brannmannskaper fra både Arendal, Froland og Tvedestrand kjempet mot flammene, som også truet et boligområde i nærheten der ti personer måtte evakueres.

Brann i Eydehavn

16 ansatte mistet arbeidsplassen sin natt til onsdag, da det brøt ut brann i Eydehavn Trevare på Helle Mellom Eydehavn og Saltrød. Ingen personer kom til skade, men 10 personer måtte evakueres fra nabohus som følge av frykt for at brannen ville spre seg. Brannårsaken er ikke kjent.

 

Brannen ble meldt 13 minutter over midnatt. Da brannvesenet ankom var bygningen overtent, og flammene fått så godt tak at det ikke lykkes å få kontroll. En time senere ble derfor i alt 10 beboere i tre nabohus evakuert. Gnistregnet var da så kraftig at det blant annet antente et skogholt mellom næringsbygningen og boligfeltet Helldalsplatået.

Kontrollert nedbrenning

Og etter ytterligere en time, kl. 02, bestemte brannvesenet å foreta en kontrollert nedbrenning. Det ble også hørt flere smell, eller eksplosjoner fra bygningen.

  • Jeg bor selv i Alvika, et par kilometer unna, og våknet av det jeg trodde var skudd fra et salonggevær, sier en tidligere ansatt ved bedriften til Arendals Tidende.

Stor styrke

Etter hvert brannen utviklet seg og truet både skog og nabohus, ble det tilkalt forsterkninger fra både Froland og Tvedestrand i tillegg til brannmannskapene fra Arendal. Det antas at brannen oppsto i en flissilo, og at den deretter spredte seg inn i selve produksjonshallen.

Stort tap

Brannvesenet fortsetter med etterslukking nå i formiddag. Store investeringer gikk tapt i brannen, både maskiner, utstyr og bygning er totalt ødelagt. Den siste tiden var det investert store summer i maskinparken, og mesteparten av den store industrihallen var nybygd og nylig tatt i bruk.

Eydehavn Trevare hadde utviklet stor kompetanse for produksjon av vinduer og dører.

 

UTBRENT: Eydehavn Trevare ble totalt ødelagt av brann natt til onsdag. Bare et skall og forvridde metallplater var tilbake onsdag morgen av den nye produksjonshallen for dører og vinduer.