fbpx
Annonse:
Illustrasjonsbilde: Lisen Vennesland
Illustrasjonsbilde: Lisen Vennesland

En gladnyhet -Endelig åpner spa og velvære-stedene

Norge åpner nå sakte men sikkert opp igjen etter flere uker med nedstengning grunnet Corona. Endelig.

 

Om du enda ikke har våget deg ut blant folk fordi du har adoptert Corona-looken har jeg en gladnyhet til deg. Endelig åpner byens spa og velvære-steder.

 

Sjokket

Det største sjokket ble for meg under nedstengingen var da brødkuttemaskinen ble fjernet fra nærbutikken min. At brødkuttemaskin var ren luksus og regne, ante jeg faktisk ikke. Det har vært et eneste stort mareritt å kutte opp alle disse skivene hjemme. Brødkuttemaskinen gir meg i snitt 25 skiver. Her hjemme blir det bare 19 og alle er de skeivere enn tårnet i Pisa.

Eneste positive dette har ført med seg for meg er at jeg nå nesten kan si at jeg har begynt å trene. For det er faktisk veldig tungt å kutte et helt brød. Jeg tok altså grundig feil da jeg trodde at brød skulle bli mitt største problem i denne Corona-tiden. Det skulle bli mye verre. Bortsett fra en litt strammere høyre overarm så har resten av kroppen forfalt i takt med antall dager velvære-stedene har vært stengt.

 

Hårete huleboer

Vi har nok alle fått kjenne på hvordan vår personlige stil har gått nærmere og nærmere huleboer de siste ukene. Det at flere av oss har hatt hjemmekontor har garantert ikke hjulpet på dette. Jeg tror flere av oss har sklidd inn fra senga til laptoppen iført dyne som bukse i det vi så vidt rekker morgenmøte på videocall. Heldigvis så syns ikke uplukkede bryn og ugredd hår så godt på webcam. Hvis vi en gang for alle også bare kan innrømme at vi kun ser på oss selv under videosamtalen, så vet vi jo at det ikke har noe å si.

Ei heller syns det at jeg ser ut som en gorilla på leggene. Hva et par slitte tennissokker kan greie å skjule, syns jeg er helt utrolig. I starten syns jeg det var litt behagelig å leve et liv som om hårfjerning ikke fantes. 3 uker inn får jeg et glimt av meg selv i speilet og for første gang tenker jeg at jeg faktisk er veldig glad for at jeg er singel akkurat nå.

Før noen arresterer meg så vil jeg bare skyte inn at en kropp er skjønn med hår, jeg bare liker det ikke på meg selv.

 

Hårkrise

 

Jeg vet vi er mange som savner frisøren, negl og bryn-dama. Selv har jeg i et svakt øyeblikk først bleket håret med et forferdelig gult resultat. Jeg har ringt mamma og grint. Deretter måtte jeg kvinne meg opp til å gå på butikken med et mål for øyet, nemlig å kjøpe ny hårfarge uten å bli sett.

Det kan jeg hilse og si at var en forferdelig traumatisk opplevelse da jeg så ut som en ostepop på hodet. Jeg takker høyere makter for at mine ninja-moves fungerte og at jeg ikke traff på noen jeg kjente hverken på vei til butikken, på butikken eller på vei hjem.

I et enda mer desperat øyeblikk klippet jeg også en slags pannelugg etter jeg så en “do it yourself video” på TikTok. Jeg ser ikke ut i måneskinn akkurat nå. Heldigvis gror håret mitt fort, men i Coronaitid så virker hver dag med pannelugg som en evighet.

 

Endelig

Men nå er det altså endelig over og spa og velvære-stedene er åpnet igjen.

Nå er det bare å kle seg som en hemmelig agent med caps og solbriller for å skjule igjengrodde bryn og ettervekst, før du usynlig smetter inn på ditt favorittsted i byen. Endelig er det tid for egentid med deg selv i fokus. Å rydde opp i krattskogen av noen øyenbryn er nå overlatt til noen andre.

Når du en halv dag senere kommer ut så vil det være som om Corona aldri har skjedd. Du har fått en makeover og er endelig tilbake til ditt gamle jeg! Du er klargjort, har fått en oppgradering og er klar for å nyte sola på fiskebrygga.

Og det kommer til å føles vidunderlig.