fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Torine fra Arendal har nylig titt ut en single vi har vurdert. Foto: Universal Music

Musikknytt

Vi tar en lytt på noe av det siste som har kommet ut på musikkfronten, med et ekstra blikk på lokale artister og band.

 

Mellowmars

Bleed
ROCK – SINGLE
Utgitt 12. mai

Denne kristiansandsgruppa er aktuell med sin andre single fra det kommende tredjealbumet deres.

Bleed er oppskriftsmessig Mellowmars, mid-tempo rock dynket i grunge, raspegitar, nu-metal-riff og syngevokal. Produksjonen er spartansk og uspennende. Da hjelper det at bandet er samspilt og har den rette energien. Lyden er klar og passe polert. Sangteksten er passe mystisk, personlig og selvbeskuende som seg hør og bør i en låt av denne sjangeren.

Det mest spennende med denne låta er el-bassen, signert Martin Fidje. Det er bass-spillinga som er det minst forutsigbare elementet. I visse tilfeller er notene som ikke spilles, vel så viktige som dem som høres, og det gjelder i høyeste grad her. Bassen etterlater nok luft til at man får puste og byr på noen stikk som krydrer en ellers så streit servering.

Torine

Cliché
POP – SINGLE
Utgitt 8. mai

Torine Michelle Jensen Bjåland fra Arendal, kjent fra Idol 2016, kunne hale i land en platekontrakt med Universal etter å sunget på en av Alan Walkers låter i fjor. Dette er hennes fjerde soloutgivelse, tredje på Universal.

Sjangermessig er dette radiovennlig, elektronisk popmusikk med hit-kvaliteter. Torine har en god sangstemme, en autentisk engelskuttale og en personlighet som skinner gjennom, men sangstemmen ligner likevel for mye på Astrid S sin, og da hjelper det ikke at lydbildet også ligner.

Cliché er en fengende, herlig låt som sikkert vil få sin tilmålte radiospilling. Den har en herlig vår-stemning over seg og er nok hyppig spilt på russebusser rundt forbi. Likevel er det ikke den mest spennende låta Torine har gitt ut.

Punany

Crazy
RNB – SINGLE
Utgitt 31. mars

Dette er debutsingelen til Charlotte Amalie Andersen fra Kristiansand. Den henter inspirasjon fra britiske RnB- og soul-artister fra 80-talllet. Sade er en artist som dukker opp på netthinnen, men det er fordi hun var den fremste representanten for denne type musikk.

Punany blander norsk og engelsk uten at det blir kleint, men det er når hun synger på engelsk at hun imponerer mest. Da er det lett å glemme at hun er norsk. Hun har den rette sensualiteten og inderligheten som kler denne sjangeren så godt, og minner faktisk litt om Christina Milian i stilen, selv om hun er en 90-tallsartist.

Alex Burn

Carousel
EDM – SINGLE
Utgitt 1. april

Alex Burn er en soveromsprodusent som tar etter DJ´s som Kygo, David Guetta, Aviccii, Deadmau5 og Eric Prydz. Sangen har den rette sommerlige og ungdommelige feelgood-stemningen. Hadde det ikke vært for festivaltørke denne sommeren, på grunn av Covid-19, ville nok denne vært en selvsagt banger både tidlig på dagen og sent på kvelden. Den har den befriende og livsbejaende vibe´n, samtidig som den har det dansbare oppetempoet.

Hook´et er der, men dette er en rar mellomting mellom en instrumental og en sang med vokal og tekst. Sangen har et vers og et slags refreng, men vi savner mer vokal.

Back To Top