fbpx
skip to Main Content
ÅPNER SNART: Restaurant La Famiglia ved Børsparken, åpner først 10. juni.

– Publikum kjenner ikke regelen godt nok

Restaurantene i Kristiansand har begynt å åpne igjen. La Famiglia velger å vente.

 

– Hotellene har jo bra med bookinger nå, og dersom nordmenn velger å feriere i eget land kan det jo bli en kjempesommer.

Åpner etter forespørsler

Likevel er innehaver av Restaurant La Famiglia, André Hjort, skeptisk til å åpne allerede. Egentlig hadde han tenkt å vente enda lengre, men nå har han bestemt seg for å åpne.

– Stamgjestene våre spør meg daglig om når vi åpner. Derfor åpner vi 10. juni.

Han taper penger hver dag han må holde spisestedet i Vestre Strandgate lukket.

– Det er beintøft.

Utydelige regler

Årsakene til at han ennå ikke har åpnet er at han er bekymret for hvordan han skal håndheve avstandsregelen uten å risikere å skape dårlig stemning.

– Det er mange som ikke vet at de er nødt til å sitte minst en meter fra hverandre dersom de ikke kommer fra samme husstand. Jeg ser at folk har vanskelig for å overholde regelen på andre serveringssteder. Derfor mener jeg det ikke har kommet tydelig nok fram. Jeg risikerer å få en kraftig bot om gjestene ikke overholder reglene og vi får kontroll.

Øker bemanningen

Derfor er han redd vinningen vil gå opp i spinningen.

– Dessverre tror jeg énmetersregelen vil bestå i alle fall ut året, og kontroller kommer vi til å få, mener restaurantøren. Vi må jo bare holde kontroll på gjestene, men som følge av det, må jeg bruke mesteparten av min tid til å passe på dette, noe som igjen vil si at jeg må sette folk til å gjøre den vanlige serveringsjobben

Å holde oppsyn med gjestene, kommer med en bismak.

– Ja, i tillegg til å overholde skjenkeregler og øvrige regler, går det ut over stemningen om jeg skal være politimann i tillegg til å være servitør, som sjekker at ingen sitter for tett. Slik jeg har forstått det, er énmetersregelen den viktigste av alle restriksjonene, og da ønsker jeg å ta det seriøst.

Etterlyser bedre info

Han ønsker at publikum var mer informert om énmetersregelen.

– Jeg synes reglene kunne vært gjort tydeligere for flere. Det burde vært slått stort opp i media. På den måten hadde jeg sluppet å gå rundt og lære opp publikummet mitt. Folk holder jo avstand på gata, men så snart de går inn i en restaurant velger de å sitte samlet.

Alt er heldigvis ikke svart for det lokale spisestedet med italiensk vri.

– Jeg har fått utvidet skjenkearealet utendørs, og det er jo koselig. Nå kan jeg ha tilnærmet like mange bord som normalt.

Nå har han invitert kommunen ned til restauranten ved Børsparken for å avklare hvordan han kan gjennomføre serveringen uten å bryte noen regler.

– Forhåpentlig får vi utvidet skjenkearealet enda mer.

Back To Top