fbpx
skip to Main Content
ENGASJERT: Sunniva har engasjert seg sterkt i arbeidet som flere veldedige organisasjoner driver. Foto: Audun Borgemyr

Sunniva til finalen

Miss Norway:

– Jeg er kommet videre til finalen i årets Miss Norway-konkurranse, røper en strålende fornøyd Sunniva Høiåsen Frigstad.

– Det har vært svært spennende dager, men nå er altså beskjeden kommet, jeg er videre til finalen.

Nå venter nasjonal finale, og deretter deltakelse i den internasjonale missekonkurransen dersom hun kommer videre fra den nasjonale finalen som går av stabelen i Oslo den 8. august.

Sunniva ligger dermed godt an til å følge i fotsporene til Helene Abildsnes fra Søgne som til fjorårets konkurranse kom helt til den internasjonale finalen.

– Det er en aldri så liten drøm som nå går i oppfyllelse, innrømmer Sunniva Høiåsen Frigstad.

– Jeg har alltid hatt lyst å delta i en slik konkurranse. Mote og fashion har alltid interessert meg. I tillegg vant min tante, Charlotte Høiåsen Salvesen, den norske konkurransen i 1997, og hun har helt siden jeg var liten fortalt meg historier fra konkurransen, og vist meg kjolene hun hadde på seg under konkurransen. Tante gikk helt til topps i konkurransen den gang. Det har inspirert meg til selv å melde meg på for å oppleve noe av det samme, forklarer Sunniva.

Må sanke poeng

Hun meldte seg egentlig på for gøy, men bare få dager etter at hun i oktober søkte om å være med, kom svaret om at hun var tatt ut til å delta i konkurransen.

Da påmeldingen var gått ut, var det 71 jenter som hadde meldt seg på Miss Norway 2020. Etter diverse innledende runder, startet jobben med å sanke nok poeng til å kunne gå videre til semifinalen. Poengfangsten har båret gode frukter, og Sunniva ligger etter sigende svært godt an i poengsammendraget slik situasjonen er nå.
– For å komme videre, må deltakerne sanke poeng fra ulike typer aktiviteter. Her handler det ikke bare om utseende, utdyper Sunniva.

Som deltaker i konkurransen skal man arbeide for veldedige organisasjoner, drive med markedsføring av seg selv og sin deltakelse i konkurransen, og ikke minst, å skaffe samarbeidspartnere og sponsorer, for å vise at deltakerne kan inngå og overholde avtaler og samarbeidsprosjekter.

Egen blogg

Underveis i konkurranse blogger hun. Hun har vært sterkt engasjert i arbeidet som veldedige organisasjoner driver: Natteravn for Moonlight, Frivillighetssentralen, bøssebærer for Kreftforeningen, jobbing for World Saving Hustle, samt Cross Fit-innsamling for Functional fitness for Australia, er noe av det hun har vært engasjert i.
Under selve finaleuttaket må deltakerne også få tatt og levere bilder i treningstøy, cocktailkjole, vanlig utetøy, samt portrett. Sunniva har også vært i Oslo på såkalt catwalk-kurs.

– Det var veldig nytt, men der lærte jeg masse, ler hun.

Går på UiA

Som et ledd i konkurranse, har deltakerne også lagt frem en presentasjonsvideo av seg selv.

Sunniva tar nå første året på markedsføring og ledelse ved Universitetet i Agder. Planen er å fortsette skolegangen parallelt med deltakelsen i Miss Norway.

Sunniva har allerede jobbet som modell og kan se tilbake på flere oppdrag. De siste tre-fire årene har hun stått modell flere ganger for brudesalongen Snefrids Hus i Grimstad. Hun arbeider også i butikk på deltid.
– Både studiene og yrket involverer mennesker, og det er både interessant og givende, sier Sunniva.

Alle kan delta

Det kommer av og til kritikk mot konkurranser som Miss Norway, fordi slike fremmer kropp og skjønnhetsideal som flere jenter kan slite med å etterleve.

– Fokuset i Miss Norway-konkurransen går ikke på seksualitet i forhold til kropp. Det er fokus på den indre og ytre skjønnheten som alle har, hvor alle uansett hvem man er kan delta i konkurransen. Det er heller ikke krav om å ha en viss høyde for å kunne være med. I konkurransen skal man også fremme sine egne hjertesaker og jobbe for at disse får økt fokus, fremholder Sunniva.

– Vold mot og misbruk av jenter, gutter, kvinner og menn ved overgrep, psykisk og fysisk vold, samt voldtekt, har lenge vært en av mine største hjertesaker. Det skjærer i hjertet å se hvor mange kvinner som utsettes for dette. Jeg har noen i min bekjentskapskrets som har kjent på dette, og det har vært fint de gangene jeg har kunnet være en samtalepartner for disse. Nå jobber jeg for å kunne arbeide enda mer aktivt i forhold til dette, gjennom organisasjoner som har dette på sin agenda, som Stine Sofies Stiftelse, krisesenteret og andre, sier Sunniva Høiåsen Frigstad.

– Fokuset i Miss Norway-konkurransen går ikke på seksualitet i forhold til kropp. Det er fokus på den indre og ytre skjønnheten som alle har, hvor alle uansett hvem man er kan delta i konkurransen, sier Sunniva Høiåsen Frigstad. Foto: Audun Borgemyr
FINALE: Den store finalen går av stabelen 8. august Den store finalen går av stabelen i 8. august i Oslo, sier Sunniva Høiåsen Frigstad. Foto: Stig Repstad
Back To Top