fbpx
skip to Main Content

Om Dyreparken

Fakta:

FAKTA OM DYREPARKEN

Dyreparken strekker seg i dag over 663 mål, og har 127 ulike dyrearter, flere tematiserte områder (Asia, Afrika, Nordisk Villmark etc.) og en rekke aktiviteter, fra tømmerrenne og bob-bane til karuseller og sjørøverskuter. I sommersesongen er det utstrakt underholdning fra mange scener, og skuespillere som levendegjør universene, f.eks. i Kaptein Sabeltanns Verden og i Kardemomme by.

Visjon: Dyreparkens visjon er: «Best på opplevelser».

Eier: Braganza AS eier Dyreparken Utvikling AS.

Ansatte: Over 200 heltidsansatte, fordelt på selskapene Kristiansand Dyrepark, Dyreparken Utvikling og Dyreparken Overnatting. I tillegg har vi rundt 1200 sesongmedarbeidere, inkl. skuespillere.

TO PARKER

Dyreparken har et eget badeland, Badelandet (egen park med egen inngangsbillett).

SEKS OVERNATTINGSSTEDER

Dyreparken drifter seks unike og spennende overnattingskonsepter;

Dyreparken er Norges største familieattraksjon, med over 1 million besøkende. Dyreparken ligger 12 kilometer øst for Kristiansand, og er en komplett destinasjon med et opplevelsestilbud for hele familien.

Høydepunkter i Dyreparken

• Dyreparkens kveldsforestillinger er spesielt populære. Kaptein Sabeltann-forestillingen er spilt for fulle tribuner i over 30 år. Årets Kaptein Sabeltann-forestilling Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt spilles i Kjuttaviga 6. juli – 1. aug (man. – lør.).
• En annen forestilling, Sirkus Jesper, spilles på Festplassen ved Kardemomme by fra 16. juni.
• Kardemomme by er bygget nøyaktig slik den fremgår i Thorbjørn Egners ikoniske bok Folk og røvere i Kardemomme by. Her kan du møte tante Sofie, politimester Bastian, de tre røverne og andre innbyggere i høysesongen. Det går også an å overnatte i ett av de åtte utleiehusene i Kardemomme by.
• I Kaptein Sabeltanns Verden er det sjørøvere som rår, med opptrinn flere ganger daglig i høysesongen.
• Afrikaområdet er ett av Dyreparkens mange tematiserte områder. Her er en stor gruppe løver, samt et åpent og flott savanneområde med bl.a. sjiraffer, sebraer og strutser.
• I Hakkebakkeskogen blir du fraktet gjennom skogen i et tribunetog på en 40 minutter lang opplevelsesreise hvor du møter flere av karakterene og scenene du kjenner fra fortellingen Dyrene i Hakkebakkeskogen.
• Dyrepasser for en dag. Alle barn kan melde seg på for å bli dyrepasser for en dag, i utvalgte perioder.

Dyreparken har flere dyr i bevaringsprogram, blant annet orangutang, sibirsk tiger, stråleskilpadde, krondue, løvetamarin og sjimpanse for å nevne noen. I Bevaringshuset Dyrenes Verden kan du også møte rødpanda og Norges mest truet dyreart, damfrosken. Sistnevnte har Dyreparken som formål å redde ved å tilbakeføre til naturen. Les mer om bevaring av dyr.

Back To Top