fbpx
skip to Main Content
HUNDESALONG: Anna Tangen Aarskog åpnet i midten av april hundesalong i lokalene til PetXL Kristiansand. Her sammen med 1,5 år gamle Sesse.

­– Vi er storfornøyde med det første året

Lørdag feiret dyreutstyrsgiganten PetXL Kristiansand et år. Varehussjef Eli Sætre kunne lokke med en rekke gode tilbud og aktiviteter både for to- og firbeinte.

 

En rekke mennesker hadde tatt turen til varehuset denne lørdagen for å benytte seg av gode tilbud eller delta på en av de koronavennlige aktivitetene PetXL hadde lagt opp til.

– Her på PetXL elsker vi bursdag og feiring. Vi hadde så klart håpet på å kunne stille med en diger bløtkake, men jeg tror og håper at kundene vil syntes at dette er like kjekt. Vi har mange gode tilbud og håper at vi har klart å nå ut til de aller fleste, sier varehussjefen.

– Planene fremover er å lage en stor akvarieavdeling, et eget smådyrrom og så skal butikken bygges litt om.

Enkelt

Rytmiske lyder i asfalten på utsiden kunne avsløre at en ekte travhest hadde tatt turen for å feire PetXL denne dagen. Fem år gamle «Sven» kusket av travtrener Arild Berås fraktet små og store kunder trygt rundt på plassen.
– Dette er første gang «Sven» får prøve seg på noe slikt og jeg er utrolig fornøyd med måten hesten takler dette på, forteller Berås mens han stryker den sorte hesten på halsen.
– Tilbakemeldingene er at folk syntes det er gøy å få sitte på en tur i vogna, og jeg syntes det er veldig morsomt å få være med på noe slikt. Man kommer liksom 100 år tilbake i tid når man sitter bak hesten og hører hovene mot asfalten. Folk forteller at det gjør inntrykk, smiler travtreneren som til daglig holder til på Sørlandets Travpark.

Inne i varehuset flokker folk seg rundt hundetrener Tore Lislevand som villig gir vekk tips og råd til de fremmøtte to- og firbeinte. Lislevand forteller at han har holdt på med hund hele livet og at det først og fremst er lydighet og brukshundarbeid han er opptatt av.
– De fleste som er innom meg er «mannen i gata» og jeg bruker å si at det ikke er hunden som er på kurs, men eieren. Jeg er opptatt av at folk skal trene hunden sin på en måte som både de og hunden forstår. Derfor liker jeg å gjøre det så enkelt som mulig for folk, forteller han.

Åpnet hundesalong

Lislevand skryter av arrangementet og forteller at han allerede har truffet mange som har villet ha tips til valpene sine. Han forklarer at noe av det viktigste man kan gjøre er å lære hunden navnet sitt, kommandoen «sitt» og ikke minst å leke.

– Det har vært en masse hunder her og det er veldig gøy. Alt for mange hunder tror at de heter «kom, kom, kom» eller «nei, nei, nei». Den kan heller ikke ordet «sitt», den sitter bare fordi eieren har en godbit i hånden. Hunden kan ikke norsk og vi må lære den ordet «sitt» på norsk. I tillegg må vi bli flinkere til å leke med hundene våre slik at de ønsker å tilbringe tid sammen med oss, forklarer han.

Innerst i lokalet åpnet Anna Tangen Aarskog i midten av april hundesalong som tilbyr det meste innenfor pelsstell og kloklipp.
– Det var litt skummelt å åpne midt under koronakrisen, men jeg tenkte som så at folk fremdeles hadde behov for stell av hunden sin. Jeg er veldig fornøyd med de første månedene, men er fremdeles i oppstartsfasen. Vi har tatt gode forhåndsregler og det har gått veldig fint. Vi har til og med hatt både katter og kaniner innom for stell.

 

TILBUD: PetXL Kristiansand kunne lokke med en rekke gode tilbud på lørdag.
TRENER: Hundetrener Tore Lislevand var tilstede for å svare på spørsmål fra hundeeiere.
BURSDAG: Varehussjef Eli Sætre, travhesten «Sven» og travtrener Arild Berås feiret PetXL Kristiansand på lørdag.
Back To Top