fbpx
skip to Main Content
FORNØYD: Mange av deltakerne stilte i egne kostymer.

– sommerens vakreste eventyr

– Det blir sjekterace i Søgne også i år. Racet blir livestreamet fra helikopter. Det blir også en artig variant av «Ta sjansen», men da på sykkel, i tillegg til mye moro før og etter selve sjekteracet. Det bekrefter Pål Try, som har vært med på å arrangere sjekteracet som i år arrangeres for 10. gang. Årets sjekterace arrangeres lørdag 11. juli.

 

Sjekteracet kalles med rette sommerens vakreste eventyr. For når startskuddet for racet går, er det sjekter i alle størrelser og varianter som stiller til start.
I fjor var det 56 sjekteeiere som stilte til start og langs løypa var det hundrevis av fritidsbåter som lå langs løypa for å følge racet. Rammen var den aller beste, med strålende solskinn og med mange og tyve grader fra en skyfri himmel, ble det den folkefesten som arrangøren hadde håpet på.

Kastet seg rundt

I fjor var det på nippet til at sjekteracet ikke ble gjennomført. Tidligere har sjekteracet hatt Verftet i Ny Hellesund som base. Men da restauranten i Ny Hellesund ikke var åpen i fjor, stod arrangøren litt rådvill tilbake.

– For hva skulle vi da gjøre, forteller Pål Try.
Men når nøden er størst, er hjelpen nærmest. PK Entreprenør hadde sommeren 2018 kjøpte anlegget som i mange år var kjent som Trysnes Marina, helt vest i Søgne. Da oppussingen og oppgraderingen av anlegget var kommet godt i gang og alt lå til rette for at man i månedsskiftet juni/juli kunne starte opp sesongen, kastet Ralf Georg Olsen som er daglig leder i PK Entreprenør seg rundt. Sammen med noen venner ble man enige om at sjekteracet måtte gjennomføres, da med start fra Trysnes Brygge, og målgang samme sted.

En gedigen folkefest

– Det ble en gedigen folkefest, der ikke minst værgudene viste seg fra sin aller beste side. Jeg har aldri noen gang sett så mange båter og folk på sjøen som denne dagen, så det ble en opplevelse av de helt store sier Ralf Georg Olsen.

Pål Try er superklar for et nytt sjekterace. Og folkefest skal det virkelig bli i år. Det er mange som ønsker å følge sjekteracet, men som ikke selv har båt til å følge racet live, eller er bortreist på dagen.

Livestreamer racet

Pål Try sier det er ingen grunn til å fortvile.
– Vi leier inn to helikoptre fra Kjevik slik at vi kan streame sjekteracet live, forklarer han.
– Det fine med sjekteracet er selvsagt sjektene, og det er rett og slett et flott syn å se utbudet av båter som stiller til start. Hvem som helst kan stille til start. Takhøyden er stor. Her er det mulig å sette seg i sjekta, og være sånn noenlunde klar når startskuddet går, og tøffe av sted sier Pål Try. Vel så viktig som selve sjekteracet, er folkelivet på bryggekanten. Det formelig vrimlet med mennesker i fjor, og det ble gjennomført flere auksjoner som virkelig fikk stemningen til å stå i taket, med Pål Try, som auksjonarius.

«Ta sjansen»

– Vi håper å få til mye moro før og etter racet, sier Try som også i år blir konferansier.

Han oppfordrer alle til å stille i kostymer. Han lover også en lokal variant av «Ta sjansen».
– «Ta sjansen» på sykkel hvor man skal sykle mellom to punkter uten å falle i vannet, smiler han.
På spørsmål om han selv skal delta under «Ta sjansen», er svaret NEI.

– Så lenge det ikke er mulig å bevege seg gjennom løypa uten at jeg sitter på noe med motor, deltar jeg ikke, ler han.

 

FOLKEFEST: Sjekteracet er en folkefest som samler flere hundre deltakere og tilskuere.
KOSTYMER: Et flott skue.
POPULÆRT: Nærmere 60 sjekter var klare da startskuddet gikk.
ILDJEL: Ralf Georg Olsen og en god vennegjeng fikk kastet seg rundt slik at sjekteracet i fjor kunne gjennomføres.
Back To Top