fbpx
skip to Main Content
FORNØYD: Falcon er en av bestselgerne våre, sier Magne Fjermeros.

Det har vært et eventyrlig båtsalg!

Suksess

Vi har solgt båter i bøtter og spann. Det er tydelig at mange i år vil tilbringe ferien og sommeren på sjøen.

 

Det er travle dager for Magne Fjermeros og hans kolleger hos Kristiansand Båt og Motor. I en tid hvor generelt flere velger å kjøpe båt, tok båtsalget fullstendig av da regjeringen og smittevernmyndighetene innførte strenge smittetiltak og fremholdt at vi i år måtte feriere i Norge.

Mange av dem som tradisjonelt velger en ferie i Spania, Danmark, Helles eller andre populære feriedestinasjoner, valgte i stedet å bruke pengene på å kjøpe båt.

Båter fra 8-27 fot

Kristiansand Båt og Motor er en av aktørene som kan se tilbake på en periode med mange båtsalg. Der noen ønsker en båt for dagsturer i skjærgården, har andre valgt å investere i en hyttebåt. Atter andre vil ha en større båt som gjør at man kan ta de litt lengre turene på sjøen.
– Vi er forhandlere av finske Falcon, den populære Pioner og Flipper, noe som gjør at vi kan tilby båtmodeller fra 8 til 27 fot, og dekker med det behovene mange familier har når de skal kjøpe båt, fremholder Fjermeros.
Pioner er det siste tilskuddet til båtforhandleren.

Finske Falcon

– Vi ser at mange kjenner godt til merket, og den mest populære modellen i år har vært Pioner 14 Activ, en typisk folkebåt som er skreddersydd for en familie på fire. Med en 15 HK-motor på hekken går det greit unna da, smiler Fjermeros.

Fjermeros & Co har også solgt godt av finske Falcon. Han forteller Falcon er en aluminiumsbåt, og hvor han beskriver den mest populære modellen som en borderbåt, hvor modellen har en romslig sittegruppe foran, i stedet for en tradisjonell kabin. Og skulle værgudene finne på å drysse noe regn, kan man sette opp en kalesje slik at man kan sitte tørt og godt.

Et skikkelig oppsving

Han sier videre hele bransjen har opplevd et skikkelig oppsving som følge av coronaepidemien. – Markedet er støvsugd for nye båter. En annen trend er at også salget av brukte båter har tatt seg mye opp. Det er faktisk ikke mange båtforhandlere og båtprodusenter som har nye båter på lager i disse dager. Båtene vi selger nå, ble produsert på høstparten i fjor, og hvor mange som ble produsert, var basert på en vurdering av hva man anså som aktuelle modeller å selge i år. Så kom coronapandemien og snudde opp ned på alle prognoser, forklarer Fjermeros. Også mange av de eksisterende kundene, har valgt å oppgradere eller fornye båt og utstyr foran årets sesong.

Volvo Penta

Kristiansand Båt og Motor er forhandler av Volvo Penta, og kan følgelig selge nytt, kan reparasjoner og vedlikehold, samt at ettermarkedet er godt.
– Volvo Penta har helt siden Kristiansand Båt og Motor ble etablert 1. mars 2011, vært en av hovedsatsingene våre. Vi er et Volvo Penta Center, og dekker markedet og server de ulike lokale avdelinger fra Flekkefjord i vest til Risør i øst, med nødvendige deler, kurser og kompetanseoppfølging overfor hver enkelt når det er behov, og vi har også delelageret som forsyner de lokale avdelingene med deler de måtte ha behov for, for å gjøre sin jobb, forklarer han.

Stor opplagskapasitet

Fra de gamle verkstedslokalene til Øgrey Mekaniske Verksted på Andøya i Vågsbygd har Kristiansand Båt og Motor utviklet flere tjenester som gjør at selskapet kan serve båtfolket på Agder med det aller meste.

– Lokalene er så store at vi har 5.000 kvadratmeter kvadratmeter lagringsplass for båter ute eller under tak vinterstid. Det gjør at har kapasitet til rundt en 120 båter til innendørs lagring vinterstid, sier Fjermeros. Høsten er også en travel tid for gjengen på Andøya. Hver båt skal vaskes. Motoren skal ha den nødvendige servicen som skal til for å sikre et godt vinteropplag. Motoren overhales og de reparasjonene som måtte være nødvendige gjennomføres.

Flytebryggeanlegg

Utenfor de gamle verkstedshallene, ligger et utrolig stort kaiområde. – Vi disponerer hele området. Her har vi også et betydelig antall båter i vinteropplag. Her står de trygt og godt gjennom vinteren, sier han. På anlegget står kraner og trucker som brukes til å ta opp båtene om høsten og sjøsette dem om våren. Bryggeanlegget er stort moderne, og nylig ble flytebryggeanlegget endret.

– Vi mudret opp bunnen og fikk fjernet etterlatenskaper fra en flere tiår lang industriproduksjon her på området. Vi har også investert i et bobleanlegg som sørger for sirkulasjon i vannet, noe som gjør det mulig for dem som ønsker å ha båten i utendørs vinteropplag uten frykt for at isen skal legge seg, sier Magne Fjermeros.

Back To Top