fbpx
skip to Main Content
SVARER: Lavprisekspressen svarer på krass kritikk. Beklagelig, men følger retningslinjene forsikrer busselskapet.

Svarer på kritikk om uverdige tilstander

Uverdige tilstander mener passasjerer. Beklagelig, men følger retningslinjene forsikrer busselskapet.

Da ekteparet Monica og Ivar Fossheim skulle fra Sandnes til Kristiansand onsdag opplevde de det de omtaler som uverdige tilstander på bussruten til Lavprisekspressen. Hun reagerer på at det selges billetter til over halvparten av setene i bussen i disse koronatider. Selskapet svarer at de aldri selger flere billetter enn retningslinjene tilsier.

Valgte å stå

– Det første jeg reagerte på var at det var problematisk å finne seteplass. Vi gikk opp i andre etasje og der var en passasjer så vennlig å flytte seg så vi fikk plass. På de fleste stopp var det flere som kom på enn som gikk av, noe som førte til stadig større problematikk med sitteplasser. Flere valgte å stå på den flere timer lange strekningen til Kristiansand, forteller Fossheim.

Ekteparet forteller at de forhørte seg med flere som synes plassmangelen var ubehagelig, og at de hadde vondt av spesielt eldre og barn som ble sittende skulder til skulder med folk som hoster og kremter nå i dagens smittetilstander.

Følger rutinene

Drifts- og markedssjef i Unibuss ekspress, Espen Hveem, synes det er beklagelig at ekteparet Fossheim opplevde turen på denne måten. Han reagerer på at folk har valgt å stå, og forsikrer om at selskapet følger nasjonale retningslinjer og hygienerutiner.
– I en dobbeltdekker som på denne avgangen er det 74 seter, og med gul beredskap som landet er i nå er det aldri mer enn 51 passasjerer om bord. Det er jo ikke 51 seterader, men det er fortsatt fri plassering og veldig mange ledige seter, slik at passasjerer må ha litt skjønn ovenfor hverandre. Vi er avhengige av at familie, venner og personer i samme husstand setter seg sammen og gir plass til at andre kan sitte separat. Det er heller ikke mot retningslinjene å sitte skulder til skulder, forteller Hveem.

Han forteller også at de forhåndsselger de aller fleste billettene på nett og ikke tar på nye passasjerer utover de 51 de har lov å ha i bussen. Denne avgangen hadde ikke flere enn 51 solgte billetter på noe tidspunkt.

Hygienetilstander

I tillegg til plassmangelen reagerte ekteparet spesielt på uverdige hygienetilstander på toalettet, og mangel på forståelse når dette tas opp med sjåføren.
– Bussjåføren ville ikke i nærheten av passasjerene og var ubehjelpelig med kundenes spørsmål og problemer. Det er greit at det heter Lavprisekspressen men det skal jo fungere og være grunnleggende hygiene og følge retningslinjer for smitte her og, fortsetter Monica.

Hveem svarer på kritikken om hygiene, og vil selv undersøke opplevelsen med sjåføren.
– Når det gjelder hygiene har vi intensifisert vask kraftig og har antibac ved begge innganger samt toalettet, med ekstra beholdere om det går tomt. Når bussen går fra Oslo til Stavanger skal alle kontaktflater vaskes før retur. Det er begrenset hva sjåføren får gjort mens han kjører om noen griser ned doen underveis, men om han får en henvendelse fra en kunde skal det ordnes opp i, fortsetter han.

Selskapet avslutter med å beklage kundenes dårlige opplevelse ved denne avgangen, og forsikrer at det ikke er slik de ønsker å fremstå.
– Vi har lagt ut smitteveilederen med alle våre tiltak på nettsidene våre og følger alt av retningslinjer, sertifiseringer, HMS rutiner osv. Dette er noe vi tar på ytterste alvor og strekker oss svært langt for å etterstrebe, avslutter Hveem.

Back To Top