fbpx
skip to Main Content

Norges råeste VR opplevelse i Arendal!

Arendal Bowling har satset stort på å sikre seg Norges råeste VR-opplevelse. «Sinnsykt gøy» oppsummerer våre testdeltakere fra åpningsdagen.

 

Etter en spillmesse i London var det spesielt virtual reality systemet, VEX Adventures, som etterlot gjengen i Arendal Bowling med bakoversveis og wow faktor. Hele 1,8 millioner kroner er gått med til å kunne tilby en VR-opplevelse du aldri har opplevd maken til.

Det siste innen VR

Med det siste innen VR-teknologi, briller med 360 graders innsyn i spillet, øreklokker, responsiv vest, og en hel plattform som vibrerer utfra omstendighetene i spillet, tar VEX Adventures med alle sansene inn i et virtuelt univers, midt på gulvet i Arendal Bowling.

VEX Adventures har hovedsakelig tre forskjellige spillmoduser der du kan velge å spille i 15 eller 30 minutter. Samspill mellom deltakerne er avgjørende for suksess i spillet, og måten de forskjellige scenariene utfolder seg på avhenger av spillernes handlinger. Man kan derfor oppdage nye ting hver gang man spiller utfra hvordan man løser de forskjellige oppgavene og valgene man tar på veien.

Vi har testet

Vårt testpanel består av brødrene Robin, Dennis og Emil Bjørn Jensen, yngstemann Rafael de Melo og far Odd Bjørn Jensen. Sammen dekker de alderssjiktet fra elleve til femti år.

Mens panelet stroppes fast står hobbyekspert i VR, Emil, og betrakter scenarioet med tanker om å kunne være noe kritisk i ettertid. Men fascinasjonen over å kunne se og samhandle med hverandre inni spillet og betrakte spillet fra tilskuerskjermene, gjør at selv Emil sier det er vanskelig å være kritisk til noe som er så rått og godt gjennomført.

Til å begynne med går deltakerne i tur og orden gjennom en dør, som jo kun finnes i deres headset men likevel er nærmest til å ta og føle på for spillerne. Deltakerne stiller seg klare i formasjon, og med et brak åpner dørene seg til en overveldende virtuell verden full av zombier som løper mot dem.

Alt av syn, hørsel, vest, våpen og bakken som rister, forteller alle sansene til spilleren at du lever inne i denne verdenen. Du balanserer på en smal hylle og blir svimmel av å kikke ned en dyp heissjakt, og paniske rop kan høres mye og ofte når inntrykkene blir overveldende. Selv Robin, den mest uberørte deltakeren i testpanelet, roper og sparker når zombiene kommer helt innpå.

Anbefales!

Om du er fan av spill og moro og kunne tenke deg en nervepirrende opplevelse full av latter, adrenalin, og en spennende ny opplevelse med venner og kjente, er dette opplevelsen for deg. VEX Adventures er ikke bare et nytt spill, men en unik opplevelse du aldri har opplevd maken til. En stor hyllest til Arendal Bowling for å investere i Norges råeste VR-opplevelse.

 

Back To Top