fbpx
skip to Main Content

Blir spådd en lovende fremtid av talentprogram

Fremtidens landslagsspillere:

Talenter fra Kristiansand fikk måle seg opp mot landets beste fotballjenter da de fremtidige fotball­stjernene møttes i Porsgrunn nylig.

 

Tre talentfulle jenter fra Sørlandet deltok nylig på Equinors talentleir i Porsgrunn, sammen med de beste jentespillerne i alderen 14 til 16 år. Etter måneder med egentrening får Martine Trollsås Fenger og Idun Benestvedt Kydland fra Gimletroll, og Ina Andresen fra Randesund endelig testet kreftene mot landets beste.

– En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, er jentene enige i.

Oppfølging fra NFF

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening kunne endelig Norges fremste juniorer samles med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren fikk de håndplukkede jentene fra Sørlandet tett oppfølging fra NFF.

– Det betyr utrolig mye for meg å få delta. Det gir en masse inspirasjon, og ikke minst mye motivasjon. På samlingene utvikler jeg meg som spiller både på banen og mentalt. Vi har et ekstremt godt samhold i troppen, så det er alltid gøy å spille og lære mer om fotball med denne gjengen, sier Idun Benestvedt Kydland fra Gimletroll.

For de mest lovende

Equinors Talentleir for jenter er en treningsleir for de mest lovende fotballspillerne i landet, mellom 14 og 16 år. Dette ble avholdt på Urædds treningsfelt i Porsgrunn den første helgen i august. Arrangementet er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag. Tiltaket fungerer også som øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.  Foruten nevnte Fenger, Kydland og Andresen, deltok sørlandsjentene Kamilla Bruhjell og Lotte Egeland fra Flekkefjord, og Tiril Toft fra Lyngdal.

Etterlengtet

Equinor talentleir har som mål å være et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden.

– På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået spillerne fra Sørlandet viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Potensielle landslagsspillere

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge; J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette skyldes et langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

– De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennom­ført Equinor talentleir.

Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt.

Back To Top