fbpx
skip to Main Content
MORO: På lørdag går de to siste forestillingene av Kompeagentene og den forsvunne kompeoppskriften. Foto: Kulturskolen

Siste sjanse til å se

Fartsfylt moro for de små (men også litt for mamma og pappa)

Kompeagentene og den forsvunnede oppskriften er en morsom musikal for barn, som går på Kulturskolen i Kristiansand nå for siste gang til lørdag.

Hva hender når den gyldne kompeoppskriften blir borte på mystisk vis og bygda er i ferd med å gå tom for komper. Det blir totalt krise, selvsagt. Kompemannen er lei seg og tilkaller Kompeagentene, slik at de kan løse mysteriet. Kan de finne den gyldne kompeoppskriften og bringe den tilbake til kompebutikken?

Kompeagentene, spilt av Diana Spehar Borøy og Steffen Mulder, forkler seg slik at de ikke skal bli kjent igjen, og leter med lykt og list i både inn- og utland. Underveis møter de på mange hindere, komplikasjoner, forvirringer og rare skapninger. Geir Ludvigsen er også med, og spiller flere roller.

Moro

Scenen er liten, men skuespillerne vet å gjøre maksimalt ut av den med lyd- og lyseffekter, sang, musikk og gjøgleri. Kompeagentene ser selv ut som to komper.

For store og små

Deler av handlingen vil kanskje gå litt over hodet på dem som er yngre enn fem år fordi det er så mye som skjer hurtig, men de store barna lo like mye som de små barna. Selv om forestillingen er for barn, kunne også de voksne le godt av den.

Humoren er lun og alderstilpasset, men noen doble betyndninger er også bakt inn her og der, til stor fornøyelse for foreldrene som var med.

Slapstick-humor

For oss som satt på første rad, var det av og til litt vanskelig å høre alle ordene som ble sagt (fordi høyttalerne hang over oss), men vi fikk med oss alle poengene, hvilket er det viktigste.

Barna er likevel mer opptatt av hva som skjer enn hva som blir sagt. Slapstick-humoren er en ingrediens som spiller en viktig rolle her. Skuespillerne gjorde en god jobb i å engasjere, med mimikk, morsom dialog, bevegelser og sang.

Proffe rammer

Kulturskolen tok Corona-situasjonen på alvor og de fremmøtte fikk egne plasser å vente på, innenfor forsvarlige rammer, og publikum ble loset opp i salen og fikk utdelt sitteplasser, i trygg avstand fra andre familier.

De to siste forestillingene går altså nå på lørdag, klokka 14:00 og 16:00. Forestillingen varer omtrent en time.

Back To Top