fbpx
skip to Main Content
STILLER: Svein Frustøl fra Greipstad stiller selvsagt til start.

Rally Sørland av stabelen nå

Første bil har kjørt fra startstreken i Rally Sørland 2020.

 

– Planen var å arrangere årets Rally Sørland på forsommeren slik vi alltid har gjort det, men så kom covid-19 og vi måtte utsette. Siden den gang har vi jobbet med å finne en aktuell løpsdato, og landet på lørdag 5. september, sier sikkerhetssjef Ragnar Klami. Det har vært rimelig stille fra Rally Sørland-leiren i forkant av morgendagens rally.

Depot på Jåbekk

Smittevernreglene medfører at de ikke kan ha så stort publikum ved depot og eventuelle fartsetapper. Derfor gjennomføres årets etapper «ute i skogen», i alt tre etapper som kjøres to ganger. En av etappene går i Mandal, ved Blørstad og en i Søgne, nærmere bestemt Årstøl/Repstad. Den lengste etappen er strekket Fuskeland-Manneråk i Øyslebø. Depotene blir å finne på Jåbekk industriområde, i nærheten av det nye fengselet. Første bil ble kneppet avgårde 13.30, og den første bilen i mål forventes rundt kl. 19.00. Ragnar Klami forteller det blir en hektisk helg for arrangør og funksjonærer.

Over 50 frivillige

For å få en god gjennomføring, har de behov for noe i overkant av 50 mann.
– Årets funksjonærer kommer fra Lions Club Greipstad og Lions Club Søgne, sier Klami.

Over 60 førere har meldt seg på til årets Rally Sørland. Covid-19 har medført at antall NM-løp er færre enn opprinnelig planlagt, noe som betyr at de som vil hevde seg i NM virkelig må gi jernet under morgendagens rally-etapper. For ikke lenge siden ble det gjennomført et rally i Grimstad. Der ble Anders Grøndal som alltid stiller i Rally Sørland, nummer to. Bilen til Grøndal, en Ford Fiesta Rally 2, fungerte utmerket.

En outsider

Grøndal som kjører for Asker og Bærum Motorsport, stiller i klassen Nasjonalt A-seedede førere. Med seg i den samme klassen har han Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal. Larsen stiller i år som i fjor i sin Ford Fiesta R5, og legger vi innsatsen fra tidligere år til grunn, har Larsen gode muligheter i sammendraget.

Trond Sveinsvoll fra KNA Stavanger har også meldt seg på. Sveinsvoll stiller i år med en ny bil, en Citroën R5, og er outsider som kan overraske. Sveinsvoll ble nummer tre i det nevnte rallyet i Grimstad.

Flere lokale kjørere

Flere lokale og regionale helter stiller også. Svein Frustøl fra Nodeland stiller med sin Ford Fiesta R5, i klassen for C-seedede førere. Tom Lund fra KAK er som tidligere med også i år. Også Torbjørn Eidså og Rune Kittelsen, som begge representerer KAK, stiller til start.

Selv om arrangøren ikke ønsker publikum til å bivåne etappene, er mulighetene gode for å følge årets Rally Sørland. Samtlige etapper blir nemlig overført direkte på VG TV.

FAVORITT: Anders Grøndal er en av favorittene til å vinne Rally Sørland.
FÆRRE PUBLIKUMMERE: – Smittevernreglene medfører at vi ikke vil ha så mye publikum til stede ved depot og eventuelle fartsetapper. For å få en god gjennomføring, har vi behov for noe i overkant av 50 frivillige, sier sikkerhetssjef Ragnar Klami.
Back To Top