fbpx
skip to Main Content
STILLER UT: Harald Lyche har opparbeidet seg et svært godt rykte, både nasjonalt og internasjonalt. Utstillingen «Torso of Life» er lagt til Skolehuset på Borøya neste helg.

Neste helg:

Utstilling på Borøya

Billedkunstner Harald Lyche inviterer til utstillingen «Torso of Life» i skolehuset på Borøya.

Det er ikke første gang at Lyche stiller ut i skolehuset. For få år siden gjennomførte han utstillingen «Fire stasjoner for maleri», en utstilling som ble svært godt besøkt.
Harald Lyche bor i Oslo, men tilbringer store deler av året på familiens landsted på Nordre Bastholmen i Søgne-skjærgården.
Hilde Evensen i Borøy Grendelag forteller at planen var at Lyche opprinnelig skulle ha gjennomført utstillingen nå i høst, men på grunn av covid-19 ble denne avlyst. Dermed blir det utstilling i Skolehuset i stedet, og den foregår 11.-13. september.

Svært godt rykte

Vi intervjuet Lyche i forbindelse med hans forrige utstilling i Søgne. Den gangen fremholdt han at dersom det ble praktisk mulig, ville han gjerne at utstillingen den gangen kunne bli starten på noe som kunne gjentas med jevne mellomrom.

Harald Lyche har opparbeidet seg et svært godt rykte, både nasjonalt og internasjonalt. Han begynte tidlig. Det er kanskje ikke så rart, for han kommer fra en meget kunstinteressert og -inspirert familie som i årtier har hatt god kontakt med en rekke av våre mest anerkjente kunstnere.

Lyche var som barn omgitt av malerier. Hans mor og besteforeldre var ivrige samlere og nære omgangsvenner med svært mange av datidens kjente kunstnere. Moren utdannet seg i sin tid som grafiker fra Wien, og som barn hjalp han henne med grafikkpressen. Veggene var dekorert med norsk malerisk historie. Edvard Munch, Kai Fjell, Jacob Weidemann og Arne Ekeland, var bare noen av bildene som hang på veggene, nære venner enten av foreldre og besteforeldre alle sammen.

Alltid på egne ben

Etter examen philosophicum startet Harald Lyche på litteraturstudier, men han bestemte seg i tidlig alder for å bli maler. Det ble private studier, innen han kom inn på Kunstakademiet, først i Trondheim, senere på akademiet i Oslo.
Som så mange før ham, er også Lyche en maler som alltid har stått på egne ben, utenfor for det såkalt gode fellesskapet, for å finne sin uttrykksform.

Sorry. No data so far.

Back To Top