fbpx
skip to Main Content
TEAM; Samarbeidet mellom fører og kartleser fungerte bra, sier Søren Snartemo og datteren Emilie Snartemo.

Svein overrasket seg selv, ble nr. tre i Rally Sørland

Han smilte godt, Svein Frustøl da den endelige resultatlisten fra årets Rally Sørland forelå. En tredjeplass til slutt i et tøft rally for dagen, var i overkant av hva han selv regnet med.

– Det har gått fint, sa Frustøl etter at de tre første etappene var unnagjort.

Da lå han på en femteplass i sammendraget, med totaltiden 29.01,01, 2.05,3 minutter etter en suveren Anders Grøndal, cirka 45 sekunder etter nr. tre, Kenneth Johnsrød og bare 13 sekunder etter Trond Sveinsvoll.

– Vi har ikke sittet i bilen siden det var snø, og vi har heller ikke kjørt noen form for test, så realistisk sett var det dette jeg forventet på forhånd, fremholdt Frustøl.

– Du konkurrer mot deg selv

– Så alt i alt har vi funnet et tempo som passer meg og kartleser Eirik Spilling greit. Bilen har fungert bra, skjønt, vi fikk problemer med intercoomen på den siste etappen. Da måtte Spilling sitte og bruke fingerspråket for å fortelle når svingene og bakkene kom, smiler Frustøl som fortsatt synes det er like moro å kjøre rally.
– I alle andre idretter konkurrerer du mot andre. Driver du med baneløp, ser du konkurrentene og du vet til enhver tid hvordan du ligger an. Det gjør du ikke i et rallyløp. På sett og vis er det kun deg selv du konkurrer mot, som du utfordrer, om du klarer å presse limit, og hvordan samarbeidet mellom fører og kartleser går.

Vant med 2,2 sekunder

Det meste fungerte utmerket da årets tre etapper skulle kjøres for andre gang. På den fjerde etappen fikk Trond Sveinsvoll tekniske problemer og måtte bryte, synd for en ambisiøs Sveinsvoll som stilte til årets Rally Sørland med en ny Citroën C3 R5.

På den femte etappen kjørte Kenneth Johnsrød seg helt bort, og kom i mål over tre og et halvt minutt etter Svein Frustøl. På den sjette og siste etappen gikk det styggfort for Frustøl som dermed ente som nummer tre i sammendraget. Vant gjorde Anders Grødal, og det med knappest mulig margin. Etter tre etapper ledet han med noen sekunder mer, og Grøndals nye Skoda Fabia R5 Evo fungerte meget bra. Utover i løpet ble det svært jevnt. Frank Tore Larsen kjørte hva remmer og tøy kunne holde og var kun 2,2 sekunder bak Grøndal i sluttsammendraget, og med Svein Frustøl 3,59 minutter bak.

Mange gode minner

To andre som sitter igjen med gode minner etter årets Rally Sørland er Søren Snartemo og med datter Emilie Snartemo som kartleser.
Søren hadde til årets rally børstet støv av sin gamle BMW M3. Etter tre etapper lå han midt i klynga, men svært god kjøring på de siste tre etappene, gjorde at han klatret godt i sammendraget og ble nummer åtte til slutt.

– Han far kan fortsatt, smilte Emilie Snartemo.

– Vi har ikke kjørt så mye i år, så bilen fungerte bedre jo lenger ut i løpet vi kom, sa Søren Snartemo.

– Jeg synes samarbeidet mellom kartleser og fører gikk bra, la han til.

– Det er en stund siden jeg var med som kartleser, men det fungerte godt, og det ble jo gøyere jo lenger ut i løpet vi kom, sa Emilie Snartemo.

 

Bronse: Svein Frustøl ble nummer tre i sluttsammendraget.
Tok igjen: Søren Snartemo kjørte seg godt opp utover i løpet.
VANT: Anders Grøndal gikk til topps i årets Rally Sørland.
Back To Top