fbpx
skip to Main Content
GLEDENS DAG FOR STORE OG SMÅ: Det er med stor iver og lykkerus at Disney endelig har lansert Disney + i Norge nå i September. Dette har mange gått å ventet på. Store som små.

Disney med egen streaming-tjeneste

Disney+:

Det er med stor iver og lykkerus at Disney endelig har lansert Disney+ i Norge nå i September. Dette har mange gått å ventet på. Store som små.

 

Mye for pengene

Disney+ koster 69,- kr i måneden , eller 689,- kr for et helt år. Betaler du for et år får du 15% rabatt. Med Disney + får du det beste fra både Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic – mer enn tusen filmer og serier.

Disney+ støtter en rekke enheter. Du kan «streame» på fire skjermer samtidig og ha syv profiler. Det er også mulighet for å laste ned filmer og serier – veldig greit om du skal på farten.
I forhold til de fleste andre strømmetjenester, tilbyr ikke Disney+ en gratis prøveperiode. Det er kanskje heller ikke nødvendig, nettopp fordi en vet hva en får; en herlig «combo» av gamle klassikere, eksklusive filmer og serier du kun finner på Disney +.

Det var enkelt å opprette en konto. Du har også mulighet til å legge til profiler til de forskjellige familiemedlemmene. En har mulighet for å merke profiler til å kun kunne se innhold ment for barn. Dette er gull verdt om barnet skal bruke Disney+ alene. En kan også velge egen avatar til sin profil.

Nostalgi

Mange av oss vokste så å si opp med Disneyfilmer. Scenen i Løvenes Konge når Mufasa dør sitter enda friskt i minnet. Til den dag i dag kan jeg enda ikke se denne scenen uten å begynne å grine. At datteren min nå sitter i sofaen og ser samme film, er kjempekoselig. Heksa fra Den Lille Havfruen er fortsatt like skummel. Jeg ønsker noen ganger at jeg var en havfrue, lik Ariel. Jeg må også innrømme at jeg fortsatt har en «crush» på Gaston fra filmen Skjønnheten og Udyret.

Da en remake av Skjønnheten og Udyret kom ut i 2017, hvor Luke Evans spilte Gaston, trodde jeg nesten jeg skulle svime av. Dette ble derfor den første filmen jeg så på Disney+. Nok en gang ble jeg ikke skuffet, hverken av filmen eller Gaston. Det er nettopp dette som er noe av Disneys magi. De har en fantastisk evne til å fange deg i en verden av eventyr som barn. Akkurat i det du tror du er imun mot Disneys magi, lager de en ny versjon med ekte mennesker.

Skjult voksenhumor

Det gøye med Disney er at de klassiske barne og- familiefilmene har mye humor, som oppleves ganske så forskjellig for barn og voksne. Det er mye skjult voksenhumor i Disneyfilmer. Scener og dialoger du som barn ikke tenkte spesielt over, gir kanskje nå en helt ny mening når en ser samme scene på nytt. Et eksempel på dette er i den første Frost-filmen.

Anna vurderer å gifte seg med en mann hun nettopp har møtt. Kristoffer, som også er forelsket i Anna, blir sjalu og det oppstår en krangel mellom de to. Han spør hva skostørrelsen til denne mannen er. Anna svarer at “skostørrelse har ingenting å bety”. Denne type skjult voksenhumor gjør filmkvelden til en enda gøyere opplevelse for hele familien, hvor de voksne kan le litt ekstra uten at barna ikke forstår hvorfor.

Konklusjon

Jeg vet at det for noen har vært litt problemer i starten, både med registrering, betaling og «streaming». Det har vært reklamert mye for den første live-action Star Wars-serien, Mandalorian. Mange tegnet abonnement for å kunne se hele sesongen av serien. Det er ikke så rart da den scorer 8,7 på IMDB.

Det har haglet litt kritikk da det viser seg at det kun ligger to episoder ute og at de videre skal slippe én episode i uka. Når en samtidig vet at sesong 2 slippes 30. oktober, skjønner en at dette er strategisk tenkt av Disney+ for holde på abonnentene lengst mulig.

Personlig er jeg veldig spent på om Disney+ blir den nye favoritten her i huset. Kan den overgå Netflix? Det er enda litt tidlig å si. Konklusjonen her hjemme er at både meg og dattera er meget fornøyd med både innhold og brukervennlighet. Finn frem popcornet og godteriet. Len deg tilbake i godstolen og kos dere med god, gammel nostalgi eller de de nye filmene og seriene Disney + har å by på.

 

 

Back To Top