fbpx
skip to Main Content
VURDERT: Jelani Ask, bedre kjent som Jlnii (med skrivefeil), har gitt ut en EP som vi har vurdert. Foto: presse

Musikknytt

Vi tar på ny, en lytt på noen av de seneste norske utgivelsene, med et ekstra fokus på lokale band og artister.

 

Gunhild-Malena

Frihet
COUNTRY – ALBUM
Utgitt 24. september

Gunhild-Malena Friis Oma-Marken fra Høvåg har gitt ut en plate med kristne coverlåter som betyr mye for henne. Tittelen «Frihet» representerer den følelsen hun sitter med nå, etter å kjempet mot anoreksi og posttraumatisk stressyndrom.

Tekstene er velkjente men innpakningen er ny. De fleste tekstene er på norsk og alle handler om Gud eller Jesus. De fleste låtene har fått et country-preg. Artisten har fått med seg dyktige musikere og lydbildet lyder klart og godt, selv om arrangementene kunne vært ryddigere. Det er nemlig en tendens til overspilling hos spesielt lead-gitaristen og bassisten. Musikken låter likevel frisk og rocka, som om det var et konsertopptak. Det får vi vel si er det mest positive med dette prosjektet, for sangene har jo vi hørt før.

Sammenlignet med mer kjente navn, er Gunhild-Malena ingen proff sangerinne, men innholdet er godt formidlet og hun har en stemme som er behagelig å lytte til. Dette vil nok gå rett hjem hos unge voksne som er åpent kristne.

Track Taylor

Antidote
EDM – SINGLE
Utgitt: 1. oktober

Track Taylor er artistnavnet til Bjørn Christian Hegelstad fra Arendal. Artisten har drevet med rock de siste 20 årene, men fant ut at han ville utforske en ny sjanger. Den nye sjangeren er elektronisk dansemusikk, vanligvis forkortet EDM.
Det høres ut som at artisten har hentet mye inspirasjon fra dance-musikken fra 1990-årene, og da spesielt hit-makeren Robert Miles, som også laget hovedsaklig instrumental musikk.

Antidote er nemlig veldig tilbakelent sammenlignet med typiske EDM-låter man hører på hit-listene i dag. Den har også noen sentrale lyder, spesielt pianoet, som var vanlig også i Miles´ musikk.
Humoristisk nok, har han i stedet for en advarsel om usømmelig tekstinnhold, lagt en etikett på coveret som advarer om «myke synther, elektroniske trommer, gode vibber og mangel på ekte gitarer».
Kommer dette til å bli en hit? Nei, det tror vi ikke. Musikken lyder for datert til det. Dessuten er tempoet for lavt.

Bølgen

Være med å fly
EDM – SINGLE
Utgitt 18. september

Niklas Paulsen, bedre kjent som Bølgen, er en student fra Drammen som bor i Kristiansand og har fått platekontrakt med plateselskapet MTG, som drives av lyngdølen Larry Bringsjord.

Skal vi være helt ærlig, lyder jo egentlig «Være med å fly» som en forkastet versjon av hit-låta «Er ikke verre», som artisten slo gjennom med i juli. Tempoet, melodien og arrangementet er nesten likt, bare at det tekstlige innholdet ikke snakker til lytteren like direkte. Her er nemlig for mange metaforer som gjør handlingen litt mystisk. Energinivået i vokalleveringa er heller ikke på samme høyde. Summen er at oppfølgersingelen høres litt ut som en spin-off. Det er litt farlig å lage en klone av et pengetre og forvente at det skal drysse like mye fra kopien. Når det blir for likt, er det fort gjort at folk bare går forbi.

Jlnii

Ataraxia
RAP – EP
Utgitt 3. juli

Jelani Ask, bedre kjent som Jlnii, er kanskje Norges beste rapper akkurat nå. Dette er tight. Musikken er catchy, flowen er variert beatsa er «freshe» og stilen spenner fra trap til moderne Rn´B og old school rap.
Denne Oslo-rapperen er riktignok på radaren til ymse festivaler på Sørlandet, men hvorfor denne fyren ikke er mer kjent, må gudene vite. Singelen «Vintertid», som også er å finne på EP´n, går på radio for tida, så det er jo lov å håpe.

Back To Top